Back to All Events

Paneldiskusjon: - Bend it, maybe

LØRDAG 14. OKTOBER KL: 12:00 - 13:00, GALLERI NORD-NORGE

En panelsamtale som dreier rundt tema for AMIFF 2023; BEND IT, MAYBE

GRATIS EVENT på GALLERI NORD-NORGE: Normanns gate 1, 9405 Harstad

Paneldeltakere: SASUSU RADIO (kunstnerkollektiv), Louisa Minkin (kunstner). og Davvet B. Solbakk (journalist og aktivist). Moderator: Hanne Hammer Stien (førsteamanuensis i kunsthistorie ved UiT Norges arktiske universitet)

Årets tema for AMIFF er utarbeidet av Kjetil Berge. Her er hans kuratortekst:

«Årets festivaltittel, BEND IT, MAYBE, er tenkt som ei åpen og løysningsorientert oppfordring til betraktningar rundt relasjonelle tema, med fokus på identitet og tilhørighet.

Desse temaene er stadig på dagsorden. I sosiale medier flyt meiningsstraumen på ei stor og vedvarande slagmark full av stridbare overskrifter med polariserande og forutsigbar tenkning. Troll og robotar kjempar for å publisere meningar med hatefulle overskrifter om folk dei ikkje trur høyrer til. Det er ei haldning meint til å ekskludere folk fra den offentlige debatten så vel som IRL.

BEND IT, MAYBE oppfordrar til ei omfavning, og beskriv begynnelsen på ein boge, noko som kan vidast ut og endre retning. Overskrifta er humoristisk og inviterer til refleksjon, om- og ettertanke og er eit alternativ til ein standard forsvars posisjon. Å sjå for seg fleksibilitet, fundering, inkludering, empati og vidsyn som effektive verktøy i relasjonelle maktforhold synest radikalt på dette punktet.

- Kjetil Berge