Back to All Events

NORDLYSETS GÅTE - NRK VERSJONEN

Harstad Kino
Kr 110,- 

-Dokumentaren om vitenskapsmannen Kristian Birkeland

Nordlyset har til alle tider fascinert menneskene. Det er omspunnet med myter og har vært forsket på i hundrevis av år. Prestisjen med å løse nordlysets gåte har vært stor, og i 1896 presenterte den norske vitenskapsmannen Kristian Birkeland (1867-1917) den oppsiktsvekkende teorien om at nordlyset har sin opprinnelse i den elektromagnetiske solenergien og dens innflytelse på jorden. Birkeland ble underkjent og misforstått av sin samtid, og fikk først anerkjennelse for sin teori av NASA da de på 1960–tallet kunne se hvordan støvpartikler fra sola dannet nordlys over polområdene, 50 år etter sin død. Nordlysets gåte er beretningen om Kristian Birkelands korte og innholdsrike liv, der både suksess og tragedie dominerte. Produsent Mona Steffensen er til stede under visningen og presenterer filmen.


Produsent: Mona Steffensen År: Norge/2017 Språk: Norsk Spilletid: 54 min