Back to All Events

BLIND CINEMA


This performance requires you to be able to speak Norwegian, so no information is provided in English. Please visit the artist's website for information in English: www.britthatzius.co.uk

Blind Cinema, fredag 28. oktober, kl 12.00 – 13.00.
Kr 90,-
GRATIS MED FESTIVALPASS, MEN BILLETT MÅ RESERVERES
Harstad Kino


En filmforestilling for voksne, med barn fra 5. klasse på Seljestad Barneskole.

I kinomørket sitter publikum med bind for øynene. Bak dem er en rad av barn som hvisker til den voksne som sitter foran. De famler etter ord som beskriver bildene som projiseres. Støttet av lydene til filmen opplever du modige, skjøre og noen ganger morsomme forsøk av barna til å beskrive bildene som de ser for første gang. Blind Cinema gjør oss oppmerksomme på mulighetene og begrensningene for språket og fantasien vår.

Den tyske kunstneren Britt Hatzius besøker Arctic Moving Image & Film Festival (AMIFF) med denne spennende forestillingen som for tiden tar filmfestivaler rundt om i verden med storm. Dette blir en Norgespremiere. Kunstneren vil ha en kort presentasjon av prosjektet etter forestillingen, da det er mulighet for å spørre spørsmål. Janne Juvi Rasmussen, lokal kunstner og utdannet pedagog, vil hjelpe Britt Hatzius med gjennomføringen av prosjektet i Harstad.


CREDITS     Direction & concept:    Britt Hatzius   Dramaturgy:    Ant HamptonFilm:    Britt Hatzius, Simon Arazi,  Boris Belay, Maxim    
Design & production (blindfolds    &    contraptions):    Britt Hatzius, Maria Koerkel, Gert Aertsen        Creative producer:    Katja Timmerberg    Thanks to:    Thomas Tajo, Georgia Venetakis, Geertje De Ceuleneer,  Axel Cleeremans,   Campbell WorksGallery, Susanne Dietz, Neil Benun, Miila, Nico, Alice, Josh, Marina, Rebecca, Anne Haaning, Dunkan Speakman, LABO BxL, Houle, Cunio and Bown (music) andeveryone who kindly attended the many try-outs.  A co-production between Vooruit (Ghent), Beursschouwburg (Brussels) and Bronks Theatre (Brussels).  

 

OM BRITT HATZIUS

Etter å ha fullført en Bachelor i visuell kunst på Chelsea College of Art i London i 2002, har Britt arbeidet innen foto, video, film og performance. Hennes arbeid viser til, eller tar ofte form av, bevegelige bilder - både i sin tekniske og konseptuelle form, og hun utforsker ideer rundt språk, tolkning og potensialet for feiltilpassning, brudd, avvik og (mis-) kommunikasjon.
Som en del av sin praksis har hun samarbeidet med en rekke kunstnere, artister, teaterregissører, lydkunstnere, musikere, dansere og er engasjert i visuell lyd samarbeid med kollektivet 'Not Applicable Artists'.
Siden Britt var ferdig med sin MA i fotografi og urbane kulturer ved Goldsmiths University London i 2005 har hun også arbeidet innen akademisk forskning på Studio INCITE (Critical Enquiry into Ethnography and Technology) og CUCR (Centre for Urban and Community Research).
www.britthatzius.co.uk

Earlier Event: October 27
HEART OF A DOG
Later Event: October 28
ELEMENT