Back to All Events

HEART OF A DOG


For information in English, please scroll down.

Heart of a Dog
Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis med festivalpass, men billett må hentes ut på Harstad Kino
Norske undertekster

Man trenger ikke å være hundeelsker for å la seg fascinere av Laurie Andersons personlige og hjertevarme filmessay om menneskets beste venn.
Det som i utgangspunktet er en fortelling om hennes avdøde, pote-malende og pianospillende terrier Lolabelle, rommer en strøm av refleksjoner rundt eksistensielle temaer som kjærlighet, drømmer og tap, og ettervirkningene av terrorangrep.
 
Nesten 30 år etter hennes forrige spillefilm Home of the Brave, er avantgarde-musikeren og filmskaperen Laurie Anderson tilbake med en film som ikke lar seg kategorisere. HEART OF A DOG befinner seg et sted mellom et lekent dikt, en nydelig komposisjon og et vakkert kunstverk - mellom drøm og virkelighet.

Regi, manus og musikk: Laurie Anderson, 2015, USA. Skuespillere: Archie, Gatto, Lolabelle, Little Wille, Nitro, Etta, Laurie Anderson, Sjanger: Dokumentar / Eksperimentell: Språk: engelsk. Distributør: Arthaus. Lengde: 1 t. 16 min. Sensur: Tillatt for alle

 

INFORMATION IN ENGLISH

Heart of a Dog
Venue: Harstad Kino
NOK 90,- / Free with festival pass, but a ticket will have to be collected at the venue
English language, with Norwegian subtitles


Acclaimed musician and performance artist Laurie Anderson presents her meditation on love and death as relates to her dog in this playful, lucid and heartbreaking nonfiction feature. Dedicated to Anderson’s late husband Lou Reed (who floats almost unseen throughout), Heart Of A Dog takes as a jumping off point the recent passing of Anderson’s beloved terrier Lolabelle. Touching on what her love for her dog means to her by processing her childhood, music, and her life as an artist, Anderson draws upon her childhood experiences and political beliefs as she lovingly tries to help Lolabelle's spirit face the immediate tribulations it will experience immediately after death. Aided by a beautiful use of her own compositions, animation and 8 millimeter film from her family archive, Anderson creates a gorgeous tapestry on love and loss - reminding us that every love story is a ghost story.

Director, screenplay and music: Laurie Anderson, 2015, USA. Starring: Archie, Gatto, LolaBella, Little Wille, Nitro, Etta, Laurie Anderson, Genre: Documentary / Experimental Language: English. Distributor: Arthaus. Length: 1 hr. 16 min. Censorship: Allowed for all

Heart of a dog.jpg
Earlier Event: October 27
ARCTIC SUPERSTAR // Árktalaš Supernásti
Later Event: October 28
BLIND CINEMA