Back to All Events

ARCTIC SUPERSTAR // Árktalaš Supernásti


For information in English, please scroll down

Fredag 27. oktober
Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis med festivalpass, men billett må hentes ut på kinoen

Engelske undertekster

100 words for snow, no word for YO!

Den samiske rapperen Nils Rune Utsi, bedre kjent som SlinCraze, bor hjemme hos moren i den vesle bygda Masi på Finnmarksvidda. Nils Rune drømmer om å kunne leve av musikken og kanskje til og med bli verdenskjent. Problemet er bare at det kun er 20.000 mennesker i verden som forstår hva han rapper om.

Regissør Simen Braathen har fulgt SlinCraze i nesten fire år og har vært med på turné til Murmansk, New York, Tromsø, Karasjok og hjemme i Masi. Resultatet har blitt en fortelling om å komme i fra et lite sted, men tørre å drømme store drømmer.

SlinCraze vil være på Lindmo lørdag 29. oktober.

Regissør: Simen Braathen, Dokumentar. Skuespillere: Nils Rune Utsi aka SlinCraze, Marit Inga Utsi, Ole Kristoffer Hætta, Lars "Th' Pug" Svehagen, Spilletid: 1 time 10 min, År: 2016, Land: Norge, Produsent: Stig Andersen, Distributør: Indie Film Aldersgrense: 15 år

 

INFORMATION IN ENGLISH

Friday 27 October
Venue: Harstad Kino
NOK 90,- / Free with festival pass,  but ticket will need to be collected at the cinema

English subtitles

 The Sami rapper Nils Rune Utsi, better known as Slincraze, lives with his mother in the tiny hamlet of Masi on the Norwegian arctic tundra. Nils Rune dreams of being able to make a living from making music – and maybe even becoming world famous. The only problem is that there are only 20,000 people in the world who understand what he raps about.

Director Simen Braathen followed SlinCraze for almost four years, going on tour to Murmansk, New York, Tromso, Karasjok, and his hometown Masi. The result is ARCTIC SUPERSTAR, a tale of coming from a small place, but daring to dream big dreams.

Director: Simen Braathen, Documentary. Features: Nils Rune Utsi aka SlinCraze, Marit Inga Utsi, Ole Kristoffer Hætta, Lars "Th' Pug" Svehagen, Length: 1 hour 10 min, 2016, Norway, Producer: Stig Andersen, Distributør: Indie Film Age limit: 15 years

Finansiert av // Financed by:
NFI, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord, Sametinget, Nordnorsk Filmsenter, NRK, UR, RUV og Creative Europe

Earlier Event: October 27
MUSIKKVIDEOPREMIERE SIGRUN LOE SPARBOE
Later Event: October 27
HEART OF A DOG