Back to All Events

MUSIKKVIDEOPREMIERE SIGRUN LOE SPARBOE


Foto: Pål Laukli

Foto: Pål Laukli

For information in English, please scroll down

Harstad Kino
Festivalåpning i Storsalen
Kr 90,- / Gratis med festivalpass, men billett må hentes ut på kinoen

Premiere på 100% lokal musikkvideo!

Foto: Gro Lagesen

Foto: Gro Lagesen

Vi er stolte over å kunne åpne det aller første arrangementet på den aller første utgaven av Arctic Moving Image & Film Festival med musikkvideopremiere og live performance med Sigrun Loe Sparboe. Musikkvideoen er filmet i Harstad, Bjarkøy og Kvæfjord, og laget av Pål og Trude Laukli, fra Harstad. Lokal skuespiller er det også: Kristoffer Lenes. Sangen er "De som frosten tok" av Sigrun Loe Sparboe, og er hentet fra plateutgivelsen Vindfang (Grappa) fra 2015.

Vi viser filmen "Den alvarsamma leken" (Pernille August, 2016) etter musikkvideopremieren.

 

Om «Den allvarsamma leken»

Pernilla Augusts adapsjon av Hjalmar Söderbergs roman fra 1912 er en kjærlighetshistorie om to mennesker som overskrider datidens moral og oppdager sin egen, uventede måte å oppfylle sine følelser på. Fortellingen er stadig aktuell på grunn av de universelle følelsene den omhandler, som sjalusi, forelskelse og lengsel, og som filmen klarer å portrettere godt. Bildene i filmen er svært vakker, med store maleriske tablåer. Du blir tatt 100 år tilbake i tid, og holdes der, engasjert og følelsesladet, i de 2 timene filmen varer.

Handlingen er satt i Stockholm på starten av 1900-tallet. Lydia, som er datter av en landskapsmaler, og Arvid, en ung journalist i starten av karrieren, forelsker seg ved første øyenkast. Lykken er imidlertid kortvarig, Lydias far dør plutselig og etterlater henne arveløs. Ubemidlede Arvid kan ikke se at han har noe å tilby henne og unnviker tanken på ekteskap. De skilles ad. Ti år senere møtes de igjen, begge nå gifte med barn, og starter en heftig kjærlighetsaffære med uforutsette konsekvenser.

Director: Pernilla August, Actors: Sverrir Gudnason, Karin Franz Körlof, Liv Mjönes, Michael Nyqvist, Mikkel Boe Følsgaard, Sven Nordin. 1 t. 55 min. (2016) Sverige. Aldersgrense: 12 år. Distributor: Tour de Force

 

INFORMATION IN ENGLISH

The opening event at Harstad Kino will present the music video premiere with two local artists at national level; singer-songwriter Sigrun Loe Sparboe and photographer Pål Laukli.  Actor Kristoffer Lenes, is also from Harstad. The video is filmed in the local area.

Following the music video premeiere, we will screen the film "Den allvarsamma leken" ("the serious game"). It is in Swedish language and with Norwegian subtitles.

Earlier Event: October 27
ÅPNINGSFILM