Back to All Events

ÅPNINGSFILM


The opening film is in Swedish with Norwegian subtitles

Åpningsfilm og musikkvideopremiere
Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis med festivalpass, men billett må hentes ut på kinoen


Norske tekster

Velkommen til storslått åpning av den aller første utgaven av Arctic Moving Image & Film Festival!

denallvarsammaleken.jpg

Filmen vi starter med er en nordisk samproduksjon, «Den allvarsamma leken» av regissør og skuespiller Pernille August. AMIFF har blant annet som mål å promotere kvinnelige filmskapere, og vi vil gjerne fortelle nordiske sterke historier, derfor er akkurat denne filmen valgt.

 

Foto: Gro Lagesen

Foto: Gro Lagesen

Aller først ut er vi stolte over å kunne presentere helt lokale aktører: Sigrun Loe Sparboe har premiere på AMIFF med musikkvideoen «De som frosten tok», filmet i Harstad av fotograf Pål Laukli. Lokal skuespiller er det også: Kristoffer Lenes . En vakker og sterk musikkvideo fra Harstad!

Foto: Pål Laukli

Foto: Pål Laukli

Om «Den allvarsamma leken»

Pernilla Augusts adapsjon av Hjalmar Söderbergs roman fra 1912 er en kjærlighetshistorie om to mennesker som overskrider datidens moral og oppdager sin egen, uventede måte å oppfylle sine følelser på. Fortellingen er stadig aktuell på grunn av de universelle følelsene den omhandler, som sjalusi, forelskelse og lengsel, og som filmen klarer å portrettere godt. Bildene i filmen er svært vakker, med store maleriske tablåer. Du blir tatt 100 år tilbake i tid, og holdes der, engasjert og følelsesladet, i de 2 timene filmen varer.

Handlingen er satt i Stockholm på starten av 1900-tallet. Lydia, som er datter av en landskapsmaler, og Arvid, en ung journalist i starten av karrieren, forelsker seg ved første øyenkast. Lykken er imidlertid kortvarig, Lydias far dør plutselig og etterlater henne arveløs. Ubemidlede Arvid kan ikke se at han har noe å tilby henne og unnviker tanken på ekteskap. De skilles ad. Ti år senere møtes de igjen, begge nå gifte med barn, og starter en heftig kjærlighetsaffære med uforutsette konsekvenser.


Director: Pernilla August, Actors: Sverrir Gudnason, Karin Franz Körlof, Liv Mjönes, Michael Nyqvist, Mikkel Boe Følsgaard, Sven Nordin. 1 t. 55 min. (2016) Sverige. Aldersgrense: 12 år. Distributor: Tour de Force

Earlier Event: October 27
NOTES ON BLINDNESS
Later Event: October 27
MUSIKKVIDEOPREMIERE SIGRUN LOE SPARBOE