Back to All Events

STILL NIGHT, STILL LIGHT - NORGESPREMIERE

  • Harstad kino Norway (map)

For information in english, please scroll down

Sophie Goyette

Eksklusiv norgespremiere!

Harstad Kino
Kr 120,- 
Fransk med engelsk teksting

Tre karakterer fra forskjellige kulturer og generasjoner står alle ved et veiskille i sine liv. Eliane, Romer og Pablo i Quebec, Mexico og Asia, er tre følsomme sjeler som, styrt av tap og lengsel bestemmer seg for å handle før det er for sent. Eliane bytter ut Canada med farlige Mexico, mens Romer og Pablo legger ut på en siste reise til Kina. I filmen utvaskes grensen som skiller natt fra dag på poetisk vis. Ved å oppmerksomt følge de tre karakterene og hverdagslivets magi, reiser Goyette universelle spørsmål knyttet til det å være menneske, omkring det som binder oss til virkeligheten og hverandre. Filmen er en hyllest til kinoen og dens evne til å bringe tilbake til oss det som har opphørt. 

Sophie Goyette er en canadisk filmskaper som har vunnet priser for sine filmer på anerkjente festivaler som Sundance, Locarno og TIFF (Toronto). Still Night, Still Light er hennes først spillefilm. 

Regi og produsent: Sophie Goyette År: Canada/2016 Språk: Fransk med engelsk teksting Spilletid: 98 min. Aldersgense 15 år

 

Information in english

Norwegian premiere

Sophie Goyette, Canada, 2016.

Venue: Harstad Kino
NOK 120, -
French language, English subtitles

In Quebec, Mexico and Asia, three sensitive souls heed the call of the images and melodies that haunt their days and nights. Moved at once by loss, yearning, and longing, Eliane, Romes and his father Pablo decide to take action before it is too late. Whatever the risks, they must let their dreams take flight.

Implicitly trusting that inner voice dwelling inside us all, Sophie Goyette (Le futur proche, La ronde) beckons us on a sensory journey where travel, art, dream, and memory serve as mileposts. Her first feature film blurs the boundary that separates night from day; poetry blooms where these two worlds intersect. As she attentively follows the three characters’ quests, the filmmaker directs our gaze to the magic that seeps from the cracks in daily life. In doing so, she raises universal questions about being human, about what binds us to each other and to reality. Mes nuits feront écho is a bottle that Eliane, Romes or Pablo might have cast adrift: within it, a loving tribute to cinema and its ability to bring back to us what has ceased to be.

Sophie Goyette is a writer and filmmaker of five short films awarded of twelve prizes, in competition in Sundance, Locarno and TIFF Toronto festivals. Still Night, Still Light is her first feature.

 

Earlier Event: October 20
CITY OF GHOSTS 
Later Event: October 20
FRA BALKONGEN