Back to All Events

CITY OF GHOSTS 

  • Harstad Kino Norway (map)

Matthew Heineman

Harstad Kino
Kr 110,- 

Norsk teksting

Etter at den syriske byen Raqqa ble overtatt av IS i 2014, har innbyggerne gått en uviss skjebne i møte, og blitt tvunget til å innordne seg de nye herskernes sadistiske regler og bisarre innfall. Den anonyme gruppen journalister som utgjør motstandsgruppen Raqqa is Being Slaughtered Silently offentliggjør bilder fra den isolerte byen gjennom sosiale medier, og benytter seg dermed av en annen type krigføring, hvor hjerter, sinn og samvittighet utgjør de mest sentrale målene. Denne typen grasrotjournalistikk har vært et av de viktigste våpnene i kampen mot IS, men prisen journalistene betaler er høy. I CITY OF GHOSTS gir filmskaper Matthew Heineman - som blant annet står bak den prisbelønte CARTEL LAND (2015) - oss et intimt innblikk i et knippe heltemodige individers innsats for å la sivilbefolkningens vitnesbyrd nå verden utenfor. Med et unikt filmmateriale er dette kanskje en av de viktigste dokumentarene som har blitt laget om livet i IS' Syria.

Regi: Matthew Heineman Produsent: Maiken Baird, Juan Camilo Cruz, Matthew Heineman, Joedan Okun og Maya Seidler År: USA/2017 Språk: Engelsk Spilletid: 92 min. Aldersgrense: 15 år.

Still City of Ghosts

Still City of Ghosts

Earlier Event: October 20
STRANGE COLORS - NORGESPREMIERE