Back to All Events

STRANGE COLORS - NORGESPREMIERE

  • Harstad Kino Norway (map)

For english, please scroll down

Alena Lodkina

Eksklusiv norgespremiere!

Harstad Kino
Kr 120,-
Engelsk teksting

Kritikerrost australsk film rett fra Venezia Film Festival til AMIFF!

Milena reiser til et fjerntliggende gruvesamfunn for å møte sin fremmedgjorte, syke far. Fortapt og alene faller hun inn i hans forvirrende verden, der menn unnslipper samfunnet og deler sine idealer om frihet. Snart vil han ikke at hun skal dra. Utenfor tid og rom, forsøker far og datter å hele forholdet, men det det skjørt, som de merkelige, fargerike juvelene han graver opp fra jorden. "Strange Colors" er en personlig og eksperimentell film, som er orginal i sin måte å formidle på en ikke-sentimental og ikke-narrativ måte. Den fokuserer heller på å fange det stedsspesifikke ved et samfunn som vi ikke hadde hatt tilgang på ellers. Filmen begynte som et dokumentarprosjekt og filmskaperen tilbrakte fire år i gruvesamfunnet vi møter i filmen. Et sted på veien ble det en fiksjonsfilm og felles med den norske "Pil og Bue", som også vises i årets program, har den det stedsspesifikke som sin okkupasjon. Å fange et faktisk sted og menneskene som holder til der, som spiller seg selv.

Alena Lodkina er en russiskfødt filmskaper basert i Melbourne, Australia. Hennes kortfilmer har spilt på festivaler rundt om i verden, blant annet Melbourne International Film Festival, Message to Man, Antenna Documentary Festival og Belo Horizonte International Short Film Festival. Lodkina jobber også som filmklipper og er medlem av Fountain Vista Collective. "Strange Colors" er hennes første langfilm-prosjekt. Filmen hadde premiere på Venezia Film Festival i år, der den ble møtt med varme omtaler fra filmkritikere og teoretikere som David Bordwell, Peter Cowie og Stephanie Zacharek.

Regi: Alena Lodkina Produsent: Kate Laurie og Isaac Wall År: Australia/2017 Språk: Australsk med engelsk tekst Spilletid: 85 min 

Still Strange Colors

Still Strange Colors

Information in english

Alena Lodkina

Venue: Harstad Kino
NOK 120, -
French language, English subtitles

Milena travels to a remote opal mining community to see her estranged, ill father. Lost and alone, she falls into his bewildering world, where men escape society and share ideals of freedom. Soon, he doesn't want her to leave. Stuck in time, father and daughter try to mend their fractured bond, but their connection is fragile, like the strange, colourful gems he digs up from the earth. Alena Lodkina is a Russian-born filmmaker based in Melbourne, Australia. She has made fiction and documentary short films that have played at festivals around the world, including Melbourne International Film Festival, Message to Man, Antenna Documentary Festival, and Belo Horizonte International Short Film Festival. Lodkina also works as a film editor and is a member of the Fountain Vista Collective. Strange Colours is her first feature project. Strange Colours premiered at Venezia Film Festival this year.

 

 

Later Event: October 20
CITY OF GHOSTS