Back to All Events

FOUNTAIN OF YOUTH

  • Harstad Kino Norway (map)
fountain.aksel.liten.png

For information in english scroll down

Paul Tunge

Harstad Kino
Kr 110,- 
Engelsk teksting

Fountain of Youth, som hadde premiere på BIFF nå i oktober, er som Tunges tidligere spillefilmer laget på lavbudsjett utenfor det vanlige norske støttesystemet, noe han gjør for å oppnå større kunstnerisk frihet. Olav er en mislykket teknologientreprenør i midten av tjueårene som nylig har blitt nektet kontakt med sitt nyfødte barn. Uten familie eller venner å støtte seg til, leter han etter trygghet, kjærlighet og mening på de underligste steder, og letingen leder ham til en eksentrisk gestaltterapeut som han finner i en av nettets mørkeste avkroker. Terapeuten ber Olav spille inn sine innerste tanker på mobiltelefonen og sende dem til ham, slik at han kan bruke dem for å iscenesette situasjoner og konfrontasjoner som skal presse frem en åpenbaring i pasienten.

Regi: Paul Tunge Produsent: Paul Tunge og Synne Øverland Knudsen  År: Norge,Spania/2017 Språk: norsk med engelsk teksting Spilletid: 84 min 

 

Still Fountain of Youth

Still Fountain of Youth

Information in english

Venue:  Harstad Kino
NOK 110, - 
English subtitles

Olav has been denied contact with his newborn child. Without family or friends to support him, he looks for security, love and meaning in the strangest places, and the search leads him to an eccentric therapist found in one of the darkest places on the web. The therapist asks Olav to record his innermost thoughts on the mobile phone and send them to him so that he can use them to strike situations and confrontations that will push for a revelation in the patient ..

Paul Tunge has been involved in many of the greatest artistic success of Norwegian cinema in the past few years. As a director he is known for for his pure talent – there is no film school bravado here, and definitely no budget to speak of. It is thanks to Tunge’s impressive ability to communicate that the films simple premise grows into complex and gripping stories. The visual expression is subdued, with a lot of natural light; the grainy, pale images convey something raw and real that forces an intimacy with the characters. At the same time, the
camera itself is observant, kept at a certain distance – although Tunge cuts to a
closeup for a smile, a look or a caress. On the whole, Paul Tunge demonstrates an
impressive ability to communicate.

Still Fountain of Youth

Still Fountain of Youth

Earlier Event: October 22
FELICITE - NORGESPREMIERE
Later Event: October 22
HAPPY END