Back to All Events

NI LIV

de ni liv.jpg

Presentasjon av Den 12. mann - VISNING AV NI LIV ER KANSELLERT - BLIR SATT OPP PÅ ET SENERE TIDSPUNKT I LØPET AV OKTOBER ELLER NOVEMBER
Harstad Kino
Kr 110,- 
Presentasjon på norsk/presentation in norwegian

Billett inkluderer både presentasjon av Den 12. mann og filmen Ni Liv.

Ni liv er en norsk film fra 1957, regissert av Arne Skouen med Jack Fjeldstad i rollen som Jan Baalsrud og Henny Moan, fra Narvik og Gratangen, i rollen som Agnes. Filmen skildrer Jan Baalsruds eventyrlige og dramatiske flukt fra tyskerne etter en mislykket sabotasjeaksjon i Troms, fra de ytterste holmene i øygarden utenfor Tromsø og over fjellene inn til Sverige ogfriheten. Filmen er basert på boken Ni liv, historien om Jan Baalsrud av David Howarth. Med Marcel Carné som sitt store forbilde, favoriserte Skouen ensomme karakterer som sliter med sin utilstrekkelighet, dette særlig i hans fire 2. verdenskrigs dramaer. Filmens skarpe minimalistiske bilder, gjør isen, kulden, ensomheten og fortvilelsen til å ta og føle på, der Baalsrud, fanget i snøen blir tvunget til å kutte av sine forfryste tær mens og holdes såvidt i live av modige landsmenn. Filmen vakte stor oppmerksomhet i utlandet og ble nominert til Oscar for beste utenlandske film i 1957. To ganger har den blitt kåret til tidenes beste norske film: I 1991 av det norske kinopublikum og under BIFF i 2005 av fagjuryen (Kilder: Filmweb, NFI og BFI).

Regi: Arne Skouen. År: Norge/1957 Språk: Norsk Spilletid: 99 min.