Back to All Events

FUGUE

KVINNEN SOM GLEMTE SIN FORTID

Agnieszka Smoczynska

Official Selection Critic´s week – Cannes International Film Festival

Harstad Kino Sal 2

Fugue (Kvinnen som glemte sin fortid) er et suggererende og visuelt slående psykodrama om menneskesinnets mørkeste irrganger. Alicja lever et stille "normalt" liv i en liten polsk provinsby sammen med sin mann og barn, helt til hun en dag forsvinner som dugg for solen. To år senere, er hun fanget i Warszawa, nå med stort bustete hår, iført leopard leggings og uten minne om sitt tidligere liv. For å komme til bunnen av saken, blir hun tilbudt å delta i et TV-program om forsvunne personer. Etter at hennes far ringer i løpet av sendingen må Alicja konfrontere sin fortid og prøver å gjenoppta sitt gamle liv med en mann og et barn hun ikke huske å ha følt noe kjærlighet for, og som er helt fremmed for henne...Smoczyńskas andre spillefilm er en intens og uhyggelig gjenkjennelig fortelling om en kvinne som hjemsøkes av seg selv.

"Fugue" omhandler dissosiativ fugue, en sjelden psykisk lidelse der personen plutselig mister hukommelsen, ofte forlater sitt hjem og tar en ny identitet som er i skarp kontrast til hvem personen var.

Regissør: Agnieszka Smoczynska. Produksjon: Polen, Tsjekkia, Sverige 2018. Aldersgrense: 15 år. Sjangre: Drama. Norgespremiere: Januar 2019. Lengde: 1 time 40 min. Språk: polsk, norsk teksting.

Fugue.jpg

"Its controlled expansiveness of tone, psychology and camera mark its helmer - invaluably aided by writer-star Gabriela Muskała - as a stylist of considerable, unpredictable finesse" - Variety

"A poised, consistently intriguing combination of suspense with a timely consideration of a woman's journey towards self realisation" - Screen International

"An assured and gripping work, animated by the same intense visual poetry of [Smoczynska's] earlier film" - Another Gaze

Earlier Event: October 20
GRENSEN
Later Event: October 21
REKONSTRUKSJON UTØYA