Back to All Events

GRENSEN

Ali Abbasi

Harstad Kino Sal 2

Grensen er en mørk kjærlighetshistorie som balanserer i grenselandet mellom virkeligheten og det overnaturlige. Filmen ble vinneren i den prestisjefylte kategorien Un Certain Regard under årets Cannes-festival. Filmen vant også Den Norske Kritikerprisen under Haugesund Filmfestival.

«Sjeldan har vi sett ein så særeigen og meiningsrik allegori over tema som utanforskap, integrasjon og identitet. Og aldri har vi sett ei betre modernisering av fellesnordisk folklore.» Norsk filmkritikerlag.

Sverige har plukket ut filmen til som sitt bidrag til Oscar for beste fremmedspråklige film.

Regi: Ali Abbasi, Sverige (2018), Svensk tale og norsk teksting. Lengde: 1 time og 41 min. Norgespremiere 19.10.2018

BORDER_by_Ali_Abassi_Still5_Photo_by_ Christian_Geisnæs_©Meta_Spark&Kärnfilm_AB_2018.jpg
Earlier Event: October 20
AMADEUS
Later Event: October 21
FUGUE