Back to All Events

Smile og vinke

Harstad Kino, sal 1

Innledning ved regissør Eva Charltotte Nilsen. Nilsen er i samtale med filmprodusent Karl Emil RIkardsen etter visningen.

Vil du være med en tur i fjæra?

SMILE og VINKE er et filmessay om et fjærelandskap i Vesterålen. Kan man si noe om livet ved å portrettere et sted? Kan man forstå mer av seg selv ved å betrakte sine lidenskaper? Flovann og erindringer blandes sammen i fortellingen om livets sårbarhet og det som blir igjen når noe er borte. På Nordahlstranda i Bø i Vesterålen kan du vasse i timevis og finne skatter. Sjømusen er en slik skatt. Den er magisk og hemmelig, tynnere enn et eggeskall og like sårbar som deg og meg.

En film om hvordan naturen aktiverer våre minner og vår nysgjerrighet. Flo og fjære hele døgnet, hele livet. En langsom pust som aldri slutter. Som om døden ikke fantes. I et univers av vinkende engler og skjeletter, trer det fram en fortelling om et liv. Nysgjerrigheten ledet til en fransk marinbiolog/ filmkunstner, til de skjøre og hemmelige sjømusene og til en far.


“SMILE og VINKE er poetisk og personlig magi. Å vandre i fjæra blir aldri det samme heretter. Et eventyr av en film.” Ola Bremnes Musiker/forfatter

“En perle. Et lys i mørketida. Selvfølgelig måtte dette bli vår åpningsfilm.” Espen Nomedal, programsjef TIFF

HEDERLIG OMTALE fra Dokfilmfestivalen i Volda:

Denne filmen har ei poetisk, underfundig og undersøkande stemme. Langsame og nære betraktningar av detaljar i naturen, framstår først som tilfeldige, men blir etterkvart vevd saman som brikker i ei forteljing om dei store linjene i eit levd liv og i menneskets og naturens historie. I dette rommet får store spørsmål plass, som: kven er du og kvifor vart du slik?

“Som sjåar får me vere med ei voksen kvinne som utforskar, med klokskap og barnlegheit. Filmen er vakkert fotografert og har eit tempo og ein dvelande ro, som skiljer seg ut i samtida. Bølgene i fjæra i Vesterålen kan senke hjerterytmen på enhver.” Linn Solid Madsen, anmelder i Nordlys


Dokumentar 57 min.

Sjanger: Personlig filmessay.

Produsent: RAMPELYS AS, Sortland

Manus, regi, foto: Eva Ch. Nilsen

Språk: Norsk. Engelske tekster.

Earlier Event: October 16
Kunstverksted for barn
Later Event: October 16
Katja drømmer om å våkne