Back to All Events

Katja drømmer om å våkne

Harstad Kino, sal 2

Truls Krane Meby (f. 1986) er en Lofoten- og Berlin-basert, prisvinnende og selvlært filmskaper fra Lofoten, som jobber som regissør, klipper og manusforfatter. Han er en alumni fra Berlinale Talents og kortfilmene hans har spilt på større festivaler verden rundt, og Katja Drømmer Om Å Våkne er hans spillefilmdebut. Truls kommer til Harstad og presenterer filmen på AMIFF.

Filmen startet som en kortfilm, og er laget helt utenfor NFI sine støttesystemer og tar for seg brennaktuelle temaer som global oppvarming, fremtidsfrykt, og skyldfølelse for å ikke gjøre nok. Katja spilles av det unge tyske stjerneskuddet Leonie Rainer og filmen er produsert av Andrew Grant og Mattima Films.

SYNOPSIS

Katja (27) bor i Berlin og drømmer hver natt om sin egen død, og hennes våkne tilstand er en konstant strøm av arbeid, digitale distraksjoner, paranoia om fremtiden, og en frykt om hvorvidt hun er et etisk nok menneske. Hennes indre liv beveger seg i en hastighet som virker uholdbar. Mens hun er på ferie i Nord-Norge får hun et ekstremt møte med rå natur og får et nytt perspektiv på seg selv – hun returnerer til Berlin med intensjoner om å forandre livet sitt og bli et mer etisk menneske. Men demonen inni henne er vanskelig å riste av seg.

Aldersgrense: 15 år


"Vil meget mulig bli stående som en av årets beste norske spillefilmer" sier kritiker Aleksander Huser i Rushprint.

"Katjas katastrofetenkning skildres i en original, nær henførende stil" sier kritiker Jon Inge Faldalen og anbefaler den også i Rushprint.

Montagesredaktør Karsten Meinich tweeter: "anyone interested in a brilliant and uncompromising character study, fuelled by visual energy — Safdie style — and layered with themes echoing modern sensibilities wrapped in a cloud of Norwegian ennui… THIS"

Johanne Svendsen Rognlien skriver for Oslo Pix: "I Truls Krane Mebys unike spillefilmdebut får Leonie Rainer virkelig skinne i rollen som Katja. I hennes tolkning får vi virkelig forståelse for karakterens søken etter endring, men også merke hvor vanskelig en slik metamorfose kan være å sette ut i livet."

Earlier Event: October 16
Smile og vinke
Later Event: October 16
Dette er vår kropp