Back to All Events

"DON'T TELL IT TO ANYONE!" (ERZÄHL ES NIEMANDEM!)

  • Harstad Kino Norway (map)

For information in english, please scroll down

Harstad Kino
Kr 110,- 

Engelsk teksting

Klaus Martens

KKE SI DET TIL NOEN! - MØTE MED REGISSØR KLAUS MARTENS OG FORFATTER RANDI CROTT

Filmskaperen Klaus Martens og forfatteren Randi Crott, datteren av Harstad-kvinnen Lillian Crott Berthung, kommer til AMIFF for å presentere filmen "Don't tell it to anyone!" (Erzähl es niemandem!) basert på den bestselgende boken av Randi, "Ikke fortell det til noen!" der hun skildrer sine foreldres sterke krigshistorie og farens lenge bevarte hemmelighet, som hun først fikk vite i voksen alder. Boken er solgt i Tyskland i 250.000 eksemplarer. Boken vil være tilgjengelig i samarbeid med bokhandler i Harstad og presenteres i forbindelse med filmvisningen. Både Klaus Martens og Randi Crott vil være til stede for samtale etter filmen.

I april 1942 møter den 19 år gamle Lillian en tysk soldat fra Wuppertal i Harstad. Helmut blir umiddelbart forelsket i Lillian, og Lillian i ham. Kjærligheten mellom en norsk jente og en tysk soldat regnes som forræderi. Alt endrer seg når hun får vite om Helmuts hemmelighet og situasjon. Han er halvt jødisk og gjemmer seg i militæruniformen, for å berge seg selv og familien. Lillian sverger for alltid å være hos ham og aldri dele hemmeligheten hans med noen ; et løfte som begynner en av krigens mest dramatiske kjærlighetshistorier. De gifter seg og får Randi. Sommeren 2009 befinner den da 87-år gamle Lillian Crott seg i Narvik med en ryggsekk. I den er urnen med Helmuts aske. I Nord-Norge, over Polarsirkelen, vil hun fullføre det de hadde lovet hverandre: Den som overlever, begraver den andre der de møttes første gang.

Regi: Klaus Martens, Medvirkende: Lillian Crott Berthung og Randi Crott. År: Tyskland/2017 Språk: Tysk med engelsk teksting. Spilletid: 90 min 

een-plakat-web.a3bf9f370bfb7136187637ae40cf7510.jpg

Information in english

Don't tell it to anyone!
Venue: Harstad Kino
NOK 110
English subtitles

Filmmaker Klaus Martens and author Randi Crott, the daughter of the Harstad woman Lillian Crott Berthung, is presenting the movie "Do not tell it to anyone!" (Erzähl es nobody!) Based on the best selling book by Randi, «Ikke si det til noen!" where she depicts her parents' strong war story and her father's long-kept secret. The book has been sold in Germany in 250,000 copies. It will be available in collaboration with a bookstore in Harstad and presented in connection with the film screening. Both Klaus Martens and Randi Crott will be there for a conversation after the film.

In April 1942, 19-year-old Lillian meets a German soldier from Wuppertal in Harstad. Helmut immediately falls in love with Lillian, and Lillian with him. The love between a Norwegian girl and a German soldier is considered treason. Everything changes when she learns about Helmut's secret and situation. He is half Jewish and hiding in a military uniform, to save himself and the family. Lillian swears forever to be with him and never share his secret with anyone; a promise that begins one of the war's most dramatic love stories. They marry and get Randi. In the summer of 2009, 87-year-old Lillian Crott is in Narvik alone, across the Polar Circle, she will complete what they had promised one another: The one who survives buries the other, where they first met.

 

 

Earlier Event: October 21
HURRA FOR ANDERSENS
Later Event: October 21
HEIS (CHRONIQUES) - NORGESPREMIERE