Back to All Events

ONE INFINITE LOOP


One Infinite Loop  (2017) av Ørjan Amundsen.

One Infinite Loop (2017) av Ørjan Amundsen.

For information in English, please scroll down

Flerskjermsverk i byens kjøpesentre

One Infinite Loop, Ørjan Amundsen, 2017

Visningstider i kjøpesentrene er:

Fredag 20: AMFI Bertheus: 10:00- 19:00, Salto Bysentret: 10:00-22:30, Sjøkanten Senter: 8:00- 23:00 (vises på hele og halve timen)

Lørdag 21: AMFI Bertheus: 10:00- 16:00, Salto Bysentret: 10:00- 22:30, Sjøkanten Senter: 8:00- 22:00(vises på hele og halve timen)

Søndag 22: AMFI Bertheus: 11.00-14.00, Salto Bysentret: 15:00- 21:00, Sjøkanten Senter: stengt, men kan sees gjennom vinduene(vises på hele og halve timen)


Kunstnerpresentasjon og tur med Ørjan Amundsen:

Fredag 20 oktober kl. 10.30 utenfor kinoen +samtale i kinoen 11.20.
Gratis

I forbindelse med årets Arctic Moving Image & Film Festival har den Tromsøbaserte kuratoren Sarah Schipschack kuratert et todelt kunstprosjekt som består av bestillingsverket One Infinite Loop og et filmprogram med innen bevegelige bilder av filmer av Lene Berg, med påfølgende samtale. One Infinite Loop er et flerskjermsverk laget av multikunstner Ørjan Amundsen. Det vil bli vist for første gang under festivalen, dette i offentlige rom, på skjermer som vanligvis brukes til reklame på utvalgte kjøpesentre i Harstad. Ørjan går i dialog med det offentlige rom og bringer sine verker til rom der byens innbyggere ferdes og er. Noe som gjør verkene tilgjengelig for flere enn festivalpublikummet i kinoen, og som utvider og utfordrer rommet for hvordan og hvor kunst vises.

_GC0823_web.jpg

Ørjan Amundsen tok BA ved Tromsø Kunstakademi (2014), og MA ved Trondheim Kunstakademi (2016). Han er for tiden del av kunstnerkollektivet Phuture Club, og lager musikkbasert performance under navnet A Promise. Les mer om Ørjans praksis her: https://orjanamundsen.com/works/


Tekst av gjestekurator Sarah Schipschack (på engelsk):

"In the new work, as in most of his previous ones, Amundsen works with found (footage, music, literature, etc.) material from online archives. One Infinite Loop is a work that is critical towards the belief that the ever evolving technological advancement is the permanent solution for our society. In the process of reusing and recontextualizing the found material, Amundsen is examining desire, fetishism, manipulation and promise in the consumer culture. With questioning the value and the ideology of consumerism Amundsen opens concurrently the question about the power above mentioned consumer culture."


Ørjan om verket//Ørjan about the work:

In nova fert animus mutatas dicere formas corpora; (“I intend to speak of forms changed into new entities;”).— — “Metamorphoses”, Ovid (8 A.D)  

One Infinite Loop, Ørjan Amundsen, 2017

Screening time in the shopping centres::

Friday 20: AMFI Bertheus: 10:00- 19:00, Salto Bysentret: 10:00-22:30, Sjøkanten Senter: 8:00- 23:00 (screened on whole and half hour)

Saturday 21: AMFI Bertheus: 10:00- 16:00, Salto Bysentret: 10:00- 22:30, Sjøkanten Senter: 8:00- 22:00(screened on whole and half hour)

Sunday 22: AMFI Bertheus: 11.00-14.00, Salto Bysentret: 15:00- 21:00, Sjøkanten Senter: stengt, men kan sees gjennom vinduene(screened on whole and half hour)

One Infinite Loop is a multi channel video work screened at different shopping centres in Harstad. Visually speaking the work is an assemblage of appropriated images, language, style and aesthetics of current advertisement. In general it is a meta-reflection on advertisement, consumption and production. The work asserts that consumption has gone beyond the fulfilment of basic needs, and become a cultural activity. It explores the transformation of raw material into products and then into signs. Signs that constitute a sort of language of it own, through which we as consumers attempt to express our identity, differentiate ourselves from others and experience ourselves as part of a larger whole. The cycle of production and consumption has become an important part of our culture. It is also an integral part of our economical system in which improved productivity and economic growth is perpetually linked to innovation, material wealth and cultural progress. One Infinite Loop is not out to judge the activity of consumption in itself as bad or immoral, but it nonetheless invites its viewers to see beyond the seductive, polished imagery and the impoverished or perhaps poetic language. 

One Infinite Loop  (2017) av Ørjan Amundsen.

One Infinite Loop (2017) av Ørjan Amundsen.


Om kuratoren/about the curator:

Sarah Schipschack er en filmkurator, programmerer, og produsent, basert i Leipzig, Tyskland og i Tromsø. De siste 15 årene har Sara stått bak flere initiativer for formidling av art house film, og eksperimentell film - Artists' Moving Image/Kunstners bevegelige bilder. Hennes siste initiativ,  Polar Film Lab, en analog film lab i Tromsø, ble etablert i 2016 sammen med kunstneren og filmskaperen Emilija Skarnulyte fra Litauen. Hun underviser også i et fag om kunstners bevegelige bilder ved Nordland Film- og kunstfagskole i Kabelvåg. Sarah er gjestekurator for den andre utgaven av AMIFF i Harstad, der hun setter sammen en miniretrospektiv av den anerkjente kunstneren Lene Berg, og kuraterer bestillingsverket,  det ambisiøse nye flerskjermsverket til Ørjan Amundsen. 

 

Later Event: October 19
HEIS / ART INSTALLATION