Back to All Events

HEIS - CROSS MEDIA PROSJEKT


For english scroll down.

Franske ANAÏS VOLPÉs cross-media prosjekt "HEIS" vil ha ekslusiv norgespremiere på årets AMIFF i Harstad, 19.-22. oktober. Et av flere verk som bidrar til å skape forbindelse mellom kinoen og rommet utenfor, og som forener ulike kunstuttrykk og medier. "HEIS" er et cross-media prosjekt, bestående av en spillefilm "-heis (chroniques)"(90´) som vises i kinoen, en web tv-serie "-heis (pile ou face)" (50´) i fem deler med elleve minutter lange episoder, som kan ses isolert som kortfilmer, men som henger sammen, og en kunstinstallasjon "_heis (on the wall)" bestående av ulike medier, både fysiske og digitale, som peker på både spillefilmen og web tv-serien. Med sin kombinasjon av gammel og ny teknologi (VHS og HD), et hypersamtidig og nostalgisk blikk, fanger Anais sin generasjons tidsånd, barn fra 90-tallet og voksne fra 2010-tallet, i det hun selv kaller for «emergency-cinema». Men prosjektet tar også for seg og utforsker universelle og tidløse problemstillinger og okkupasjoner i mennesket, som familie, skyld, og den daglige kampen mellom hode, kropp og hjerte, derav det greske heis: å bli ett.

ANAÏS VOLPÉ 

ANAÏS VOLPÉ 

ANAÏS VOLPÉ er en fransk filmskaper, skuespiller og visuell kunstner, som grunnet sin evne til å fange sin generasjon og samtid, har blitt kalt den franske Lena Dunham. På årets AMIFF presenterer hun sitt multimedia-prosjekt "HEIS" (2016), med spillefilm, web-serie og kunstinstallasjon. Ved å arbeide på tvers av kunstuttrykk og utfordre de ulike medienes grenser, skaper hun tre ulike lesninger som også er komplementære. ANAÏS begynte sin karriere som skuespiller på ulike teatre i Paris. Med sin første kortfilm "Blast" (2013) vant hun «Juryens pris» på International Festival of Young Talents France / China.

Prosjektet i sin helhet har blitt valgt, nominert og vunnet priser på en rekke internasjonale festivaler ( Los Angeles Film Festival, International Film Festival of Bordeaux -FIFIB-, International Film Festival of Rotterdam -IFFR-, Angers Film Festival). Kunstinstallasjonen har blitt vist ved gallerier i Paris, London og Rotterdam, og vises for tiden ved et galleri i Paris.

Les mer om prosjektet her: http://www.heis.fr/en/ 

Kunstinstallasjonen og web-serien vil befinne seg i kinoens foaje og er tilgjengelig hele dagen i kinoens åpningstider. Spillefilmen vises på Harstad Kino lørdag 17.35. Alexandre Desane, som er både skuespiller, filmfotograf og Anais partner, vil gjeste festivalen og gi kunstnersamtaler med publikum.

heis_chroniques_still_05.jpg
 

AMIFF will have an exclusive Norwegian premiere of Anaïs Volpés unique cross-media project "HEIS", with feature film, web-series and art installation, in Harstad 19.-22. october. One of the works at the festival this year, expanding the notion on cinema and art. The art installation an web-series will be on view and available all days during the festival. The feature film will be screened at Harstad Cinema saturday 17.35. Actor and filmmaker Alexandre Desane will be there to present the project.

Alexandre Desane

Alexandre Desane

Earlier Event: October 19
HEIS / ART INSTALLATION
Later Event: October 19
HEIS (PILE OU FACE) WEB-SERIES