Ida Lykken Ghosh

Festivalsjef Helene Hokland har invitert fjorårets hovedkurator for AMIFF 2022, Ida Lykken Ghosh fra Atelier Nord til å kuratere et 75-minutters filmprogram til årets festival, AMIFF 2023.

Ida Lykken Ghosh er direktør ved Atelier Nord, Oslo. Ida har norsk/ indisk bakgrunn og har vokst opp delvis i England og Norge. Hun er utdannet fotograf og har arbeidet som produsent, kurator og kunstfaglig konsulent fra samtidskunstfeltet, med tyngdepunkt innenfor foto- lyd- og videokunst.

Ghosh har blant annet arbeidet ved Fotogalleriet, Office for Contemporary Art Norway (OCA) og Lofoten International Art Festival (LIAF). De siste årene har hun virket i feltet for mediekunst, blant annet som koordinator for Produksjonsnettverk for elektronisk kunst (PNEK), hvor hun hadde en sentral rolle i utviklingen av Videokunstarkivet. Siden 2018 har hun vært direktør ved Atelier Nord i Oslo, hvor hun har jobbet med utviklingen av Atelier Nord som plattform og visningssted for mediekunst og lydkunst. Ghosh er også styremedlem i Oslo Open, nyMusikk og Bastardklubben.

Ghosh bidro med videokunst-programmet ; “What I Miss About People and what Don’t Miss About People” for AMIFF i 2021.


NOHelene Hokland