Back to All Events

The Green Lie


The Green Lie

Søndag 20. oktober, kl 19:30, Harstad Kino, sal 2 (Aldersgrense 15 år)

Stor-bedriftenes grønne sminke

Klimakrisen og global oppvarming er et aktuelt tema nå mer enn aldri. De siste årene har store internasjonale bedrifter tilbudt produkter som er sertifisert som «grønne», som enkelte av oss nå og da legger ut noen ekstra kroner for, for å lette på samvittigheten og stagge følelsen av avmakt. Men hvor grønne er de grønne produktene egentlig? Og har det noe å si hva vi velger hvis vi uansett aldri slutter å forbruke?

Dette er noen av de kritiske spørsmålene som stilles i dokumentarfilmen THE GREEN LIE. Sjokolade og elbiler er blant produktene som legges under lupen når regissør Werner Boote og journalist Kathrin Hartmann reiser verden rundt for å studere fenomenet «grønnvasking» og hva det gjør med både samfunnet og planeten vår som sådan. Dette er en film som hjelper oss med å se forbi de kommersielle aktørenes propaganda og konfrontere konsekvensene av våre handlinger – samtidig som den viser at det ennå ikke er for sent å foreta kloke, konstruktive valg som legger grunnlaget for en mer bærekraftig fremtid.

Bedrifters og regjeringers utnytting av urbefolkning både i Brazil og Indonesia kommer sterkt fram som en parallell til ødelegging av naturen i disse landene, som en moderne kolonisering. Her kan paralleller trekkes til norske forhold, og derfor har vi valgt å vise den sterke kunstfilmen Samene har rett av Elle Marja Eira, som forfilm til The Green Lie.

REGI OG MANUS: Werner Boote MEDVIRKENDE:Werner Boote, Kathrin Hartmann, Noam Chomsky ORIGINALTITTEL: Die grüne Lüge, Østerrike / 2018/ 1 t. 33 min. SPRÅK: engelsk/tysk UNDERTEKSTER: engelsk

Earlier Event: October 20
Samene har rett