Back to All Events

PIL OG BUE

Pil og Bue

Pil og Bue

For english scroll down

Camilla Figenschou

Harstad Kino
Kr 110,- 

Norsk med engelske tekster

Filmskaperen er til stede for samtale etter visning med filmskaper og rektor ved Nordland Kunst og Filmfagskole, Katja Eyde Jacobsen.

Pil og Bue, som er en hybrid av dokumentar og fiksjon, er den første spillefilmen til Camilla Figenschou. Filmens handling finner sted på en faktisk lokasjon og i et faktisk miljø, et hestesenter i naturskjønne omgivelser i Bø i Vesterålen i Nord-Norge. Der møter vi en gruppe mennesker arbeider med hester og gårdsdrift i et forsøk på å legge en problematisk fortid bak seg. På senteret finnes det en filosofi om at samvær med hester er helende og selvutviklende for folk. Inn i dette fellesskapet kommer en kvinne, som i motsetning til de øvrige personene på lerretet er spilt av en profesjonell skuespiller, og det er gjennom hennes øyne vi får ta del i denne særegne behandlingsformen. Med et følsomt blikk forfører filmen betrakter inn i en sensorisk tilstedeværelse på gården, med dyrene og folkene der. Med naturlig lys, amatørskuespillere, fokus på stemninger, landskap og sted heller enn en sterk narrativ og karakterdreven handling, samt et rolig og dvelende tempo, innskriver filmskaperen seg i en tendens innen samtidsfilmen der stemning og øyeblikk råder over plot. Filmen utfordrer våre forventinger til en klar og tydelig hovedrolle vi kan sympatisere og identifisere oss med, ved å gi likevektig oppmerksomhet til alle filmens karakterer, så vel som dyr, landskap, steminger og øyeblikk. Camilla Figenschou er en norsk kunstner og filmskaper med mastergrad i kunst fra kunsthøgskolen Konstfack i Stockholm, som også har studert film i Buenos Aires og ved Nordland kunst- og filmfagskole. Figenschou har tidligere regissert to kortfilmer. Å åpne, å se (2012) ble vist ved en rekke festivaler i inn- og utland og ble tildelt Terje Vigen-prisen på Kortfilmfestivalen i 2012. 

Regi: Camilla Figenschou Produsent: Mona Steffensen År: Norge/2016 Språk: Norsk Spilletid: 65 min


Information in english

Venue: Harstad Kino
NOK 110,- 
Norwegian with english subtitles

Bow and arrow is a hybrid film; a portrait of a real place and real people: a horse center and rehabilitation center in Vesterålen, Northern Norway, but at the same time a fiction story where we follow a fictivional character, Mia, from Oslo, entering the place and going through therapy. My aim and experiment with this film is to tell the story in a way that mirrors the philosophy of the place: a commitment to being in the present and to be able to communicate with the horses - and to give the audience not just a ”story”, but a
sensory experience of the place and the people.