James S. Lee

James S. Lee er en kunstner, kurator og produsent basert i Tromsø, Norge. Han jobber i dag for Tromsø Kunstforening i en rekke roller, blant annet som teknisk og kreativ produsent.

Han ble uteksaminert fra Duncan ved Jordanstone College of Art & Design, Dundee, Skottland i 2010, og fra 2012 til 2015 var han en hånd av mange på rattet til det kunstnerledede rommet, GENERATOR Projects, som ligger i Dundee, Skottland. Gjennom hele 2016 var han Curator in Residence med David Dale Gallery, Glasgow, Skottland.

Før han flyttet til Norge i 2018, jobbet han for WASPs (Workshop and Artists Studio Provision Scotland Ltd.) som Gallery Coordinator og var aktiv som frilanskurator. Et av de mange prosjektene han påtok seg som frilanskurator, var en utstilling som blandet arkivdokumenter og samtidsverk som svarer på stykket "The Cheviot, the Stag and the Black, Black Oil".

Etter å ha flyttet til Tromsø har han vært aktiv som kunstkritiker og forfatter, og mellom 2018 og 2022 programmerte han miljøbevisst kunst med 'F.U.C.K' (Failure. Understanding. Care & Kunst), et uavhengig billedkunstprosjekt i Tromsø, Norge, i samarbeid med kunstneren Ruth Aitken.

Han er fascinert av hvordan kunst kan eller fungerer politisk. Han er for tiden engasjert i å finne måter og virkemåter innenfor «kunst»-systemet som kan bygge fellesskap, og bidra til et mer tilfredsstillende og bærekraftig kulturlandskap for alle.

NOHelene Hokland