Back to All Events

GENESIS 2.0

Christian Frei og Maxim Arbugaev

Harstad Kino Sal 1

Genesis 2.0, som fikk Special Jury Award på Sundance, er en tankevekkende, gripende og engasjerende thriller- dokumentar fra virkeligheten, av Oscar- nominerte Christian Frei, der fortid (den utdødde mammuten) møter fremtid (kloning og teknologi), og der den ubebodde og mytiske arktiske tundraen står i kontrast til en nærmest scifi-aktig genlab i Kina. På en avisidesliggende Ny-Sibiriske øygruppe i Arktis, søker jegere seg gjennom det forfrosne tundralandskap etter støttenner fra mammuten, som døde ut for omkring 3700 år siden. En artsgruppe som hadde eksistert på jorda i om lag fem millioner år var med det borte for godt. Eller – var den egentlig det? En dag oppdager jegerne en overraskende godt bevart mammutlevning. Gjenopppstandelsen av den ullhårete mammuten er en første manifestasjon av den neste store teknologiske revolusjonen - genmanipulasjon. Anført av fengslende foto og bevegende musikk (Max Richter og Edward Artemyev (Solaris) ), blir vi tatt med på et oppdrag som kunne vært del av et science-fiction-plott; Å bringe den utdødde mammuten tilbake til livet à la "Jurassic Park", og gjenopplive den som art på tundraen i arktis. Mennesket leker Gud ... og alt dette har sin opprinnelse i den tinende permafrosten ved den ytre kanten av Sibir. Om arktis er verdens periferi, er de Ny-Sibiriske øyer plassert i ytterkanten av denne periferien, og det er overflødig å si at den passer perfekt i årets program.

Regi: Christian Frei og Maxim Arbugaev. Produsent: Christian Frei År: Tyskland, 2018. Språk: , engelsk/koreansk/russisk/mandarin, engelsk teksting. Spilletid: 113 min.


Later Event: October 20
STJERNETELTET