Back to All Events

Kalde mønster

Kalde mønster.jpg
 

VI har gleden av å invitere til dansefilmen «Kalde Mønster», regissert av Grytøyas egne Sigurd Johan Eide som er profesjonell danser. Filmen er et resultat av Bygda Dansar sitt prosjekt i Troms; «Arktisk Takt». Både utøverne, dansematerialet og musikken er fra Troms, og den er filmet i Øverbygd.

“Snart tre år er gått siden Arktisk takt – Bygda dansar Troms, kom for å gjøre ungdom oppmerksom på sin egen unike immaterielle kulturarv, nemlig folkedansen fra Troms. På disse 3 årene har prosjektet besøkt mange skoler, danset med flere hundre ungdommer, avholdt 16 dansesamlinger, lagd én forestilling, og nå gleder vi oss til å ta dere med inn i dansefilmen Kalde mønster.

Filmen er en episodisk novellefilm der samspillet mellom ungdommene i filmen er sentral, både som medmennesker og dansere. Nærhet, rytmikk og kraften i dansen er de sentrale elementene. Handlingen er underbygget med sitat fra eldre kilder og intervju om dans i Troms og områdene rundt.” – Kalottspel.no

Musikk av Benjamin Mørk, og trioen Julie Alapnes, Kristian S Olstad og Mariann Torset. Regi: Sigurd Johan Heide, Kamera: Eirik Heim/CruxFilm, Klipp: Marte Aasen Produksjonsår: 2020. Spilletid: 37 min.

Earlier Event: October 18
A Plastic Ocean
Later Event: October 18
Sami short film programme