Back to All Events

Paneldiskusjon - The Space Between Us

200911_amiff2020_instagram-profile-picture200x2002.png

Paneldiskusjon om tematikken til årets festival: The space between us.

Lørdag 17. oktober, kl 11:30, på Galleri NordNorge. Gratis inngang.

AMIFF inviterer til paneldiskusjon om tematikken til årets festival: The space between us.

Moderator: Arne Skaug Olsen (kunstner, kurator og skribent). Deltakere: Anna Ulrikke Andersen (filmskaper, kurator og arkitekturhistoriker), Kjetil Berge (kunstner), Jason Havneraas (kunstner og kurator) og Mattias Harenstam (kunstner).

Temaet for AMIFF 2020 er «The space between us». Dette henviser blant annet til mellommenneskelige relasjoner, til begreper som «oss og dem», til skjevheter og ulikheter i samfunnet og mellom nasjoner. Det henviser også til våre daglige omgivelser, til arkitektur og samfunnsstruktur.

Covid-19 har drastisk endret hverdagen vår både sosialt, praktisk økonomisk: Hva slags følger har denne situasjonen for oss mennesker på lang sikt, hva gjør det med oss mennesker å holde avstand til hverandre? Dette utfordrer også oss som festival både praktisk og tematisk.

«Temaet The Space between us har et enormt tolkningsrom og potensiale. Man kan tenke seg det private rommet mellom mennesker i en stadig mer teknologisk verden, hvordan vår dialog i digitale kommunikasjonsnettverk kommer nærmere og nærmere hverandre, samtidig som vi aldri har vært mer fremmed for hverandre. Tematikken er spesielt relevant utenfor sentrum, i områder som de nordlige fylkene i Norge. Vi lever i en stadig mer normalisert tilværelse, der ideen om en identitet ofte er styrt av globale krefter med enorme ressurser. Samtidig har vi aldri vært mer opptatt av å bygge på en individuell identitet, forfine den og gjøre den til vår. Forskjellen mellom det perifere og sentrale mennesket blir mindre og mindre, samtidig som avstanden mellom konstruerte identiteter oppleves som større og større etterhvert som makt blir mer og mer sentralisert.» - Kristian Skylstad, gjestekurator for AMIFF 2020

Earlier Event: October 16
The Matrix
Later Event: October 17
Mattias Härenstam – kortfilmprogram