Anette Gellein

Anette Gellein (f.1995) er en billedkunstner fra Norge som jobber med film, lyd, tekstil, tegning og performance. Arbeidene deres er ofte abstrakte og teatralske, men inneholder samtidig en kritisk tilnærming til språk og bilder. Tematisk handler deres arbeid ofte om makthierarkier, språk og seksualitet.

Pågående prosjekter inkluderer deres nye film "Love and Pain and Greed and Lust" (2023), samt scenograf og kostymedesigner for en eksperimentell treakters soloopera "Skunk without k is Sun" av Louise Ahl med premiere på Tramway i Glasgow 2023 I oktober åpner de også separatutstilling i Kunsthall Oslo. I desember 2023 vises arbeidet deres på Galleri Opdahl i Stavanger.

Gellein har en mastergrad fra Glasgow School of Art med spesialisering i performancekunst. Tidligere studier inkluderer en BA fra Nordland kunst- og filmskole i Lofoten. Arbeidene deres har tidligere blitt vist på steder som Oberhausen Film Festival, Stavanger kunstmuseum, Kunstners Hus Kino, TENT Rotterdam, Lydgalleriet i Bergen.

De har også vært engasjert i å lage en queer artsfestival i Stavanger kalt Hot House, i tillegg til å drive det kunstnerdrevne rommet Studio17 i Stavanger fra 2020-2023.

NOHelene Hokland