HC Gilje

HC Gilje er invitert av kurator Ida Lykken Ghosh til å lage årets bestillingsverk til AMIFF.

HC Gilje har beveget seg mellom installasjon, eksperimentell video, live performance og scenografi siden han gikk ut fra Kunstakademiet i Trondheim i 1999. Gilje er opptatt av utforskning, hovedsaklig gjennom store installasjoner, sansning av forandring og transformasjon av fysiske strukturer (rom, landskap, objekter, kropper) gjennom flyktige media som lys, projeksjon, lyd og bevegelse. Gilje har laget flere større offentlige bestillingverk, bl.a til bybanen i Bergen.


Biografi HC Gilje:

Etter endt utdannelse ved Kunstakademiet i Trondheim i 1999, flyttet HC Gilje til Berlin. De neste årene turnerte han aktivt med en rekke video-prosjekter, både for konserter og for dans/performance. Gilje var et medlem av video-improvisasjons-trioen 242.pilots, fungerte som den visuelle motoren for dansekompaniet Kreutzerkompani og hadde samarbeid med musikere, komponister og improvisatører som Justin Bennett, Yannis Kyriakides, Kelly Davis, Maja Ratkje og Jazzkammer (John Hegre/Lasse Marhaug).

I denne perioden gjorde han også en serie med eksperimentelle videoer, mange av dem var et resultat av hans live-samarbeid.

Siden 2005 har Gilje fokusert mest på installasjonsverk som er fundert i projeksjon, lys og lyd. Han har her vært opptatt av skjæringspunktet mellom lys og fysiske strukturer, skaper bevegelse ved hjelp av rom og gjenstander, og går i dialog med rom ved hjelp av sine skreddersydde digitale verktøyer.

Hans arbeider er vist verden over, og noen av hans seneste separatutstillinger har vært på Woodstreet Galleries (Pittsburgh, USA, 2012), IMAL (Brussel, Belgia, 2011) og Galleri 21 (Malmö, Sverige, 2010). Hans arbeid har vært vist på utstillinger som «The Dark Universe», Sonic Acts/NASA (Amsterdam, Nederland, 2013), «Total City», Institut Valencia d’Art Modern (Spania, 2012), og den 1. Brussels Biennial (Parc Sportif, Rabat, Marokko, 2008).

Foruten på utstillinger har Gilje presentert sine verk via flere bøker og internasjonale DVD-utgivelser.

Besøk nettstedet til HC GIlje her.

Helene HoklandNO