Back to All Events

REKONSTRUKSJON UTØYA

RekonstruksjonUtoya-1.jpg

Fredag 19. okt kl.15:05 og søndag 21. okt kl.18:45 / Harstad Kino Sal 1

Fem overlevende fra Utøya forteller og instruerer tolv deltagere om sine opplevelser den skjebnesvangre dagen. De velger selv hvem som skal «spille» seg selv, og instruerer til minste detalj om hvordan de opplevde forløpet på Utøya. Alt tas opp i studio, og det brukes ikke arkivmateriale.

Spilt inn på FilmCamp i Nord-Troms. Flere av personene i dokumentaren er fra Nord-Norge.

"Rekonstruksjon Utøya er nær, modig og varm – hvis du bare orker å se én film om Utøya, anbefales det sterkt å vente på denne." - Ellen Lande, Ny Tid

"...rå, usminket og ekte og gir et innblikk i 22. juli som jeg kjenner meg igjen i. Den makter å fortelle dramatiske, hjerteskjærende historier med varme og omtanke og er en film alle bør se." - Stian Kogler, overlevende fra Utøya

Regi: Carl Javér. Manus: Carl Javér og Fredrik Lange. Produsent: Fredrik Lange, John Arvid Berger, Svein Andersen, Kjetil Jensberg, Helle Faber, Ami Ekström. Land: Norge/Sverige/Danmark (2018), Språk: Norsk, 1 t 31 min, Norgespremiere 19.10.2018

Earlier Event: October 19
ETT MINUTTS STILLHET...
Later Event: October 19
COLD WAR