Back to All Events

GIRL

Lukas Dhont

Harstad Kino sal 1

Årets mest prisvinnende film i Cannes!

15-årige Lara skal bli ballerina, og trener knallhardt sammen med sine medstudenter. Samtidig gjennomgår hun en hormonbehandling, som skal lede opp mot en kjønnsbekreftende operasjon. Fortellingen, som er basert på en sann historie, skildrer en vakker far/datter-relasjon. Det er ikke fordommer fra omgivelsene som skaper størst utfordringer for Lara, men motstanden ligger i hennes høye ambisjoner og utålmodighet med å bli den hun ønsker å være.

Girl, debutfilmen til nederlandske Lukas Dhont, var Cannes 2018s mest prisvinnende film med hele fire priser for beste debutfilm (Camera d'or), beste skuespiller i Un Certain Regard tildelt Victor Polster for rollen som Lara, Den internasjonale kritikerprisen Fipresci og Queer Palm for beste film med LHBTIQA tematikk.

Regi: Lukas Dhont (2018), Nasjonalitet: Belgia Nederland. Språk Nederlandsk/Engelsk/Fransk/Flamsk. Tekstet på norsk. Lengde 1 t. 45 min. Norgespremiere 02.11.2018.

GirlKeystill1.jpg

“Adolescence is inevitably turbulent, and one of its cruelest paradoxes is the way society pushes us to be exceptional (who doesn’t want to feel special?) at the same time that insecure/jealous peers reinforce the idea that it will all pass easier if we just keep our heads down. Add to that the complication of feeling as though you were born with the wrong gender, and those years are sure to be confusing: How to stand out and blend in at the same time? Few films convey that tension better than “Girl,” a deeply humane first feature from Belgian director Lukas Dhont about a boy who wants to be a ballerina.” - Peter Debruge, Variety.

Earlier Event: October 19
A STAR IS BORN
Later Event: October 20
YOUR FACE