Back to All Events

ETT MINUTTS STILLHET...

Lars Kraume

Harstad Kino Sal 1

En sterk og sann historie om enkeltpersoners utrolige mot i en tid med politisk undertrykkelse og begynnende kald krig.

Året er 1956. Under et besøk på kinoen i Vest-Berlin ser kameratene Theo og Kurt dramatiske bilder av det ungarske opprøret i Budapest på Filmavisen. Tilbake på skolen i Stalinstadt, bestemmer de seg spontant for å holde et minutts stillhet i solidaritet med opprørets ofre i skoletimen. Denne handlingen skaper større oppmerksomhet enn forventet: mens rektoren i utgangspunktet forsøker å dysse saken ned og skylder på ungdommelig overmot, blir handlingen satt i sammenheng med den politiske uroen i det Øst-Tyskland. Folkeopplæringsministeren fordømmer handlingen som en klart kontrarevolusjonær handling og krever at lederen blir angitt innen en uke. Men elevene holder sammen, og står dermed overfor en beslutning som vil forandre livet for alltid...

Regi: Lars Kraume, Tyskland (2018), Språk Tysk, Teksting Norsk, Lengde 1 t. 51 min. Norgespremiere 02.11.2018

Later Event: October 19
REKONSTRUKSJON UTØYA