Back to All Events

THE MISEDUCATION OF CAMERON POST - ÅPNINGSARRANGEMENT

Harstad Kino Sal 1

Velkommen til levende musikk, kortfilm laget spesielt til AMIFF, og prisvinnende langfilm!

Årets festival har «Periferier» som tema, og mange filmer som vi viser i år omhandler personer som står litt utenfor normen i dagens samfunn. Derfor har vi har valgt å vise vinneren av Sundance Filmfestival, den amerikanske indiefilmen «The Miseducation of Cameron Post», på åpningen. Filmen er sterk, morsom og varm, og den handler om den lesbiske tenåringen Cameron (Chloë Grace Moretz (Kick-Ass)) som blir sendt på «pray the gay away»-leir. På leiren allierer hun seg med to andre utskudd; Adam, som ikke er bundet av ideen om étt kjønn og en jente som kaller seg «Jane Fonda». (Regi: Desiree Akhavan, USA 2018, 1 t 30 min) Aldersgrense 12 år

Tander - still 1.jpg

Det blir også premiere på kortfilmen «Tander» som er bestilt av AMIFF og laget spesielt til årets festival av kunstner og filmskaper Hedda Bremseth. «Tander» omhandler de litt kleine situasjonene man kan havne i med nettdating, og den er filmet i Harstad og Vesterålen.

Filmmusikken er av Erling Ramskjell, og han vil opptre live på åpningen. Ramskjell er en nordnorsk sanger og låtskriver, og han har gitt ut flere skiver under navnet Æ. Han spiller i bandet Likholmen (med bl.a. Stefan Sundstrøm og Ingeborg Oktober) og har en fortid i band som f.eks Schtimm.

Erling Ramskjell.jpg


Later Event: October 19
ETT MINUTTS STILLHET...