Back to All Events

COLD WAR

Pawel Pawlikowski

Harstad Kino Sal 1

En lidenskapelig kjærlighetshistorie mellom to personer med forskjellig bakgrunn og temperament, på tross av at de er en dårlig match klarer de ikke å gi slipp på hverandre. Historiens bakteppe er den kalde krigen i 1950-tallets Polen, Berlin, Jugoslavia og Paris.

Filmen var i Hovedkonkurransen på Filmfestivalen i Cannes i år, der Paweł Pawlikowski vant prisen for Beste regissør. Pawlikowskis forrige film Ida vant Oscar for Beste Utenlandske film i 2015. Den ble vist på Kinomatisk i Harstad.

"The crystalline black-and-white cinematography exalts its moments of intimate grimness and its dreamlike showpieces of theatrical display. It is an elliptical, episodic story of imprisonment and escape, epic in scope." Peter Bradshaw, The Guardian. Les hele anmeldelsen her: https://www.theguardian.com/film/2018/may/11/cold-war-review-wounded-love-and-state-sponsored-fear-in-1940s-poland

Regi: Pawel Pawlikowski (2018), Nasjonalitet: Polen. Språk: Polsk. Teksting: Norsk. Norgespremiere: 26.10.2018

Cold War Poster_imdb.jpg
Earlier Event: October 19
REKONSTRUKSJON UTØYA
Later Event: October 19
A STAR IS BORN