Back to All Events

AMADEUS

Harstad Kino Sal 1

Sundquist_web.png

Introdusert av Knut Erik Sundquist, Harstad’s egne verdensstjerne og grunnleggeren av den superpopulære klassiske musikkfestivalen Contrasto i Harstad! Dette er en av hans favorittfilmer, så bli med å lær hvorfor.

Om filmen:

Amadeus er en triumfferd over lerretet – som praktfullt periodedrama, som høyverdig hyllest til Wolfgang Amadeus Mozarts musikk og som vinner av åtte Oscar-priser, blant annet for beste film, skuespiller (F. Murray Abraham), regissør (Milos Forman) og filmatiserte teaterstykke (Peter Shaffer, fra hans teaterstykke). Året er 1781, og byen er Wien. Hoffkomponisten Antonio Salieri (Abraham) er blindet av misunnelse etter å ha oppdaget at de guddommelige musikalske gavene han drømte om for seg selv, er skjenket den uanstendige og rampete Mozart (Tom Hulce), som han planlegger å ødelegge, koste hva det koste vil. Det filmatiske håndverket og den enestående musikken trollbinder seeren.

Regissør: Milos Forman, USA (1984), Språk: Engelsk. Teksting: Norsk. Spilletid 2 t 40 mink, Aldersgrense 12 år.

Amadeus still.png
Earlier Event: October 20
YOUR FACE
Later Event: October 20
GRENSEN