Back to All Events

YOUR FACE

You Face Still 4.jpg

TSAI MING-LIANG

Harstad Kino Sal 2

Eksklusiv norgespremiere og introduksjon til Tsai Ming-liangs univers v/Helene Eggen

Etter fjorårets Virtual Reality- film The Deserted, har den taiwanske filmskaperen og konseptuelle kunstneren Tsai Ming-liang laget en nedstrippet film, kun bestående av nærbilder av vanlige menneskers aldrende ansikter, derav tittelen Your Face. Ansiktene, som kan sies å være selve essensen i hans filmatiske univers, er gitt ekstra oppmerksomhet og fremstår som filmatiske komposisjoner, akkompagnert av den velkjente komponisten Ryuichi Sakamotos særegne toner. Noen er stille og nesten ubevegelige, noen faller i søvn, andre mimrer fra sitt lange liv med regissøren, som har en tydelig tilstedeværelse i filmen bak kameraet.

Tsai Ming-liang, født i Malaysia i 1957, er en av de mest anerkjente filmskaperne fra den andre nybølgen i Taiwan, kjent for sine lange tagninger og fravær av dialog. I 1994, fikk hans film Vive L’ amourgulløven i Venezia, noe som bidro til å etablere ham som en internasjonal auteur og global kunstfilmskaper med et nyskapende, paradoksalt, personlig og selvrefleksivt filmspråk. I 2009, ble hans film Face den første spillefilmen noensinne inkludert i Louvres samling Le Louvre aux cineastes͟. Med Stray Dogs erklærte Tsai at han hadde laget sin siste spillefilm. Siden har han satt opp et kritikerrost teaterstykke, og jobbet med video- og installasjonskunst. I fjor lanserte han også den første kinesiske VR filmen The Deserted. I flere år har han jobbet med et konseptuelt og rituelt kunstprosjekt der han følger en buddhistmunks meditative gange gjennom ulike hektiske storbyer. Spilt av hans faste samarbeidspartner og hovedrolle i over 20 år, som kan sies å være selve utgangspunktet for filmene hans, Lee Kang-Sheng. Nærmere bestemt hvordan ansiktet hans har forandret seg foran kamera i alle disse årene.. «All I can say is that his face is my cinema.», Tsai Ming-liang.

Regi: Tsai Ming-liang. Produsent: Claude Wang. Orginal musikk: Ryuichi Sakamoto. Foto: Ian Ku. År: Taiwan, 2018. Språk: mandarin, engelsk teksting. Spilletid: 76 min.


Your Face_Behind 5.jpg

Your Face_Film Poster (1).jpg
Earlier Event: October 19
GIRL
Later Event: October 20
AMADEUS