Back to All Events

EVOLUTION


For information in English, please scroll down

Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis med festivalpass, men billett må hentes ut på Harstad Kino
Norsk underteksting

I denne vakre og herlig skumle filmen trekkes vi inn i en merkverdig og fantastisk verden av barndommens drømmer, fantasier og frykt. Filmen er en interessant blanding av flere sjangre; kvalitetsfilm, sci-fi og skrekkfilm. Den har et svært vakkert visuelt uttrykk, og regissøren er influert av flere kunstmalere igjennom historien.

Vi møter 10 år gamle Nicolas som bor sammen med moren sin i en havnelandsby, kun befolket av kvinner og unge gutter. På sykehuset, beliggende på klippen over havet, gjennomgår guttene merkelige medisinsk behandlinger, men Nicolas er den eneste som undrer seg. Han merker at moren lyver for ham, og er fast bestemt på å finne ut hva hun bedriver sammen med de andre kvinnene om natten, på stranden. Det han oppdager er starten på et mareritt han hjelpeløst trekkes inn i. Men så får han en uventet alliert i Stella, en ung sykepleier.

Regi: Lucile Hadzihalilovic, 2015, Belgia / Frankrike / Spania. Språk: fransk. Skuespillere: Max Brebant, Roxane Duran, Julie-Marie Parmentier. Manus: Alanté Kavaïté, Geoff Cox, Lucile Hadzihalilovic. Musikk: Jesus Diaz, Zacarias M. de la Riva.  Distribusjon: Another World Entertainment. Lengde: 1 t. 21 min. Aldersgrense: 15 år.

 

INFORMATION IN ENGLISH

«Evolution»
Harstad Kino
NOK 90,- / Free with festival pass, but ticket will have to be collected at the venue
French language and Norwegian subtitles

The only residents of young Nicholas's seaside town are women and boys. When he sees a dead body in the ocean one day, he begins to question his existence and surroundings. Why must he, and all the other boys, be hospitalised?

Director: Lucile Hadzihalilovic, 2015, Belgium / France / Spain. Language: French. Actors: Max Brebant, Roxane Duran, Julie-Marie Parmentier. Manus: Alanté Kavaïté, Geoff Cox, Lucile Hadzihalilovic. Musikk: Jesus Diaz, Zacarias M. de la Riva.  Distribusjon: Another World Entertainment. Length: 1 hr. 21 min. Agelimit: 15.

 

Earlier Event: October 28
UNDER THE WALLPAPER
Later Event: October 28
ARCTIC MOVING IMAGE SEMINAR