Back to All Events

LENGSEL ETTER NÅTID


Knut Erik Jensen. Foto Mona Haug.

Knut Erik Jensen. Foto Mona Haug.

This event will be in Norwegian only.

Lengsel etter nåtid
Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis med festivalpass, men billett må hentes ut på Harstad Kino
Presentasjon på norsk

Rolf Olsen presenterer Knut Erik Jensen, som kommer og forteller om sitt neste filmprosjekt; Lengsel etter nåtid. Dette vil være den første filmen som, i fiksjons form, skildrer gjenreisningsperioden i Finnmark, med krigen og den brente jords taktikk høsten 1944 som dramatisk bakteppe. Filmen belyser en viktig del av norsk historie som har vært underkommunisert.

Hovedpersonene er en Gutt og en Pike på 14 år. De opplever alt sammen og gjennom hverandres minner og erfaringer.  De må forsøke å finne sin egen vei til tross for grufulle opplevelser i krigens siste fase. Med i bagasjen på sin reise gjennom filmens fortid, nåtid og fremtid må de trekke med seg foreldrenes byrder, omgivelsenes klima, årstider og geografi.

Under nordlyset og i midnattssolen, i storm og stille og på nytt nyreiser de hele landsdelen i løpet av 15 år. Det er menneskene og miljøet, mytene og ritualene som oppstår i denne fantastiske og internasjonale tiden i ”en utkant av landet”, som Lengsel etter nåtid skal skildre. For enda har det ikke gått opp for nasjonen Norge hva som egentlig skjedde. Derfor er det viktig at denne filmen blir laget.

Les mer om filmprosjektet her, og hvordan du kan være med å hjelpe til å få det gjennomført.

Earlier Event: October 30
LIQUID IDENTITIES
Later Event: October 30
SMÅFUGLER