Back to All Events

ATLANTIC


For information in English, please scroll down

«Atlantic»
Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis med festivalpass, men billett må hentes ut på Harstad Kino
Engelsk tale, ingen teksting

Denne prisvinnende dokumentaren handler om de største ressursene i Nord-Atlanteren - fisk og olje - og hvordan de påvirker kystsamfunnene i Norge, Canada og Irland. Vi følger skjebnene til tre små fiskerisamfunn, og den tar frem tre sterke og personlige historier fra den globale ressursdebatten. En av dem vi møter er fiskeren Bjørnar Nicolaisen fra Andøy.

Mens de store oljeselskapene flytter seg dypere inn i sine skjøre hav, og verdens største fiskeriselskaper presser fiskebestanden til randen, kystsamfunnene og de ressursene de er avhengige av nærmer seg et 'point of no return' raskt.

Filmet i noen av de mest avsidesliggende og fantastiske steder i Nord-Atlanteren, blant annet Vesterålen, og på nært hold med noen av havets mest fengslende personligheter,  utforsker filmen hvordan moderne samfunn må lære av fortiden , for å sikre en lysere fremtid.

En av produsentene bak filmen er Harstad-mannen Karl Emil Rikardsen, med sitt produksjonesfirma i byen; Relation04 Media AS.

Regissert og filmet av Risteárd Ó Domhnaill. Fortalt av den Emmy-prisvinnende skuespilleren Brendan Gleeson.

 

INFORMATION IN ENGLISH

Venue: Harstad Kino
NOK 90,- / Free with festival pass, but ticket will have to be collected at the venue.
English language

Narrated by Emmy-award winning actor Brendan Gleeson, Atlantic follows the fortunes of three small fishing communities - in Ireland, Norway and Newfoundland - bringing to the fore three very intimate stories from the global resource debate.

As the oil majors drive deeper into their fragile seas, and the world’s largest fishing companies push fish stocks to the brink, coastal communities and the resources they rely on are fast approaching a point of no return.

Filmed in some of the most remote and breathtaking locations in the North Atlantic, and at close quarters with some of the sea’s most captivating characters, Atlantic brings to the fore three very intimate stories from the global resource debate. It explores how modern day communities must learn from the past, in order to secure a brighter future.

Directed and Filmed by Risteárd Ó Domhnaill

Earlier Event: October 30
ETTER STORMEN