Back to All Events

HAVET BRENNER


«Havet brenner» – Gullbjørn-vinneren på Berlin Filmfestival
Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis med festivalpass
Norske tekster

Lampedusa er en liten øy i Middelhavet. For desperate flyktninger som kommer i synkeferdige båter har denne øya vært det første møtet med Europa. I dokumentaren «Havet brenner» rettes fokuset mot øyas beboere, og deres forsøk på å la hverdagen gå sin gang mens det koker i bølgene rundt dem. Filmen følger mottaket ved havnen, den lokale radioverten Guiseppe og legen Pietro, som med sitt rolige vesen hjelper utslitte flyktninger. Aller tettest kommer vi imidlertid på 12 år gamle Samuele. Han er fra en fiskerfamilie, men holder seg for det meste på land der han jakter småfugl med en selvlaget sprettert. Lykkelig uvitende om omfanget av katastrofen der ute, har han likevel en dragning mot det store og ukjente havet.Med sitt eksepsjonelle blikk for nyanser, har Gianfranco Rosi laget en dokumentar like visuelt slående som den er aktuell, der frykt og håp står side om side.

Regi: Gianfranco Rosi, Nasjonalitet: Italia, Språk: italiensk, Originaltittel: Fuocoammare,  Medvirkende: Samuele Caruana, Pietro Bartolo, Guiseppe Fragapane, Samuele PucilloManus: Gianfranco Rosi + Carla Cattani, Distribusjon: Arthaus, Produksjonsår: 2016, Lengde: 1 t. 49 min., Aldersgrense: 12 år

INFORMATION IN ENGLISH

"Fuocoammare" - Golden Bear winner at the Berlin Film Festival
Venue: Harstad Kino
NOK 90, - / Free with festival pass
Italian language, Norwegian subtitles

Lampedusa is a small island in the Mediterranean. For desperate refugees who come to sink finished boats this island has been the first encounter with Europe. In the documentary "Sea burning" directed our efforts towards the island's residents, and their attempt to let life take its course while it boils in waves around them. The film follows the receipt by the harbor, the local radio host Guiseppe and doctor Pietro, which with its calm nature helps exhausted refugees. Most closely we come however on 12 year old Samuele. He is from a fishing family, but remains mostly on land where he hunts small birds with a self-made slingshot. Blissfully unaware of the extent of the disaster out there, he has nevertheless drawn to the great unknown havet.Med his exceptional eye for nuances, has Gianfranco Rosi made a documentary as visually striking as it is relevant, where fear and hope stand side by side .

Director: Gianfranco Rosi, Nationality: Italy, Language: Italian, Starring: Samuele Caruana, Pietro Bartolo, Guiseppe Fragapane, Samuele Pucillo Writers: Gianfranco Rosi + Carla Cattani, Distribution: Arthaus, Production year: 2016 Length: 1 hour . 49 min., Age: 12 years

Earlier Event: October 29
THE DAY AFTER TOMORROW
Later Event: October 29
ARCTIC MOVING IMAGE CLUB NIGHT