Back to All Events

EVENTYR I ARKTIS


For information in English, please scroll down

Eventyr i Arktis
Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis med festivalpass, men billett må hentes ut på Harstad Kino
Fransk tale, norsk teksting

Uredd ung kvinnelig helt utfordrer Arktis!

I denne svært vakre og underholdende animasjonen, i Russland i 1882, møter du Sasha som drømmer om Arktis og grubler over skjebnen til bestefaren. Han var en anerkjent forsker og polfarer som forsvant på sin siste ekspedisjon for å erobre Nordpolen. Sasha har alltid vært fascinert av den eventyrlige livet til bestefaren, og kjenner kallet: å være en oppdagelsesreisende. Sashas foreldre derimot ønsker at hun skal gifte seg inn i aristokratiet. Uredde Sasha trosser sin skjebne og flykter hjemmefra, og legger ut på en eventyrlig reise mot Nord, på leting etter bestefaren og skipet hans.

Regi: Rémi Chayé. 2016, Danmark / Frankrike. Originaltittel: Tout en haut du monde. Distribusjon: Storytelling Media, Lengde: 1 t. 21 min. Aldersgrense: PG. De aller minste må å ha med foreldrene. Passer kanskje best til de som har lært seg å lese, siden det er fransk tale og norsk teksting.

INFORMATION IN ENGLISH

Adventure in the Arctic
Venue: Harstad Kino
NOK 90, - / Free with festival pass, but ticket will have to be collected at the venue
French language, Norwegian subtitles

A fearless young female hero challenge the Arctic!

In this very beautiful and entertaining animation, set in Russia in 1882, you meet Sasha who dreams of the Arctic and ponders over the fate of his grandfather. He was a renowned scholar and explorer who disappeared on his last expedition to conquer the North Pole. Sasha has always been fascinated by the adventurous life of his grandfather, and feels the call: to be an explorer. Sasha's parents however want her to marry into the aristocracy. Fearless Sasha defy his fate and fleeing from home and embarks on a journey to the North, in search of his grandfather and his ship.

Director: Rémi Chaye. 2016 Denmark / France. Original title: Tout en haut du monde. Distribution: Storytelling Media, Length: 1 hr. 21 min. Age: PG. The smallest need to have with parents. Suitable perhaps best to those who have learned to read, since it is French speaking and Norwegian subtitles.

Earlier Event: October 29
BRENT JORD
Later Event: October 29
OPEN CALL PROGRAMME