Back to All Events

YARDEN


This film is in Swedish with Norwegian subtitles

«Yarden»
Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis m/ festivalpass, men billett må hentes ut på Harstad Kino
Norsk underteksting


Yarden er basert på Kristian Lundbergs roman som har skapt stor debatt i Sverige. Filmen kan ses på som en kafkaesk framtidsdystopi av et nordisk klassesamfunn som har gjenoppstått, hadde det bare ikke vært for at dette er en jordnær skildring av et parallellsamfunn som eksisterer allerede i dag.

En poet og forfatter får sparken fra jobben i en lokalavis etter å ha skrevet et slakt av sin egen anmeldelse. Desillusjonert og blakk tar han en jobb på Yarden, havna i Malmø, og møter her en hverdag og mennesker som lever i en annen dimensjon enn middelklasse-Sverige. Her tiltales arbeiderne bare ved nummer, ikke navn, og arbeidsrettigheter er ikke-eksisterende.

Regissør Måns Månsson er utdannet ved den Kungliga Konsthögskolan.

Regi: Måns Månsson, 2016, Sverige/Tyskland. Spilletid: 1 t. 20 min.
Produsent: Emma Åkesdotter-Ronge, Manusforfattere: Kristian Lundberg, Sara Nameth. Foto: Ita Zbroniec-Zajt, Skuespillere: Anders Mossling, Hilal Shorman, Axel Roos, Robert Bengtsson, Alexandra Zetterberg, Dennis AxnérDistributor: Tour De Force, Aldersgrense: 12 år

Earlier Event: October 28
FEMINIST VIDEO ART
Later Event: October 28
TWO SOFT THINGS, TWO HARD THINGS