Back to All Events

THE KNIFE THAT KILLED ME


For information in English, please scroll down.

"The Knife that Killed Me"
Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis med festivalpass, men billett må hentes ut på Harstad Kino
Engelske undertekster

Regi: Marcus Romer, Kit Monkman. 2014, UK. Universal Pictures. Spilletid: 97 min. Aldersgrense 15 år.

Dette er en visuelt unik film som er skutt foran et 'grønt lerret', og det visuelle utrykket er noe så sjeldent som en blanding mellom et dataspill og et teaterstykke. Filmen er en ungdomsfilm, men er verdt å se for voksne også, mye på grunn av det unike visuelle uttrykket, men filmen er også sterk og engasjerende, og til ettertanke.

Marcus Romer er regissør, forfatter og filmskaper, og kommer på AMIFF og presenterer filmen "The Knife that Killed Me" som han regisserte sammen med Kit Monkman. Marcus spesialiserer seg på å utforske digitale uttrykksformer i teater og film. Les mer om Marcus under.

Handlingen i filmen:
Paul Vardeman flytter og starter på en ny skole der han blir involvert med "The Freaks", outsiders som ikke passer inn. Samtidig tiltrekker han seg oppmerksomheten til skolens bølle, Roth. Konfrontert med økende press fra begge gruppene, må Paul bestemme hvor hans vennskap ligger, en beslutning som kan koste livet.

I forbindelse med sitt besøk på AMIFF, gir Marcus et lukket skuespillerkurs til elever på teaterlinja på Harstad Folkehøgskole og siste året på teaterlinja på Heggen vgs.
 

INFORMATION IN ENGLISH

The Knife That Killed Me
Venue: Harstad Kino
NOK 90, - / Free with festival pass, but ticket will have to be collected at the venue
English subtitles

Director: Marcus Romer, Kit Monkman. 2014 UK. Universal Pictures. Runtime: 97 min. Age limit 15 years.

This is a visually unique film that is shot in front of a 'green screen', and the visual expression is something as rare as a mix between a computer game and a stage play. The film is for teenagers, but is worth seeing for adults too, largely because of the unique visual expression, but also because the film is strong and engaging, and it gives food for thought.

Marcus Romer is a director, writer and filmmaker, and comes to AMIFF and presents the film "The Knife That Killed Me" which he directed together with Kit Monkman. Marcus specializes in exploring digital forms of expression in theater and film.
 

ABOUT MARCUS ROMER

Marcus is a director, writer and filmmakr, currently Creative Director of ArtsBeacon UK, delivering Live to Digital projects.

Prior to this he was CEO and Artistic Director of Pilot Theatre, where he directed many award winning theatre productions. These included Lord of the Flies, Antigone, The Loneliness of the Long Distance Runner, Romeo and Juliet, Looking for JJ. He also pioneered live streaming and webcasting from 2008.

As a filmmaker he wrote the screenplay and co-directed the feature film ‘The Knife That Killed Me’ which was released by Universal Pictures in 2015. He recently co-produced ‘The Works’ starring Ralph Fiennes, which is on BBC iplayer as part of Shakespeare Lives season

He is a published playwright and his work has been translated and performed across Europe and the USA

Marcus is a regular speaker and presenter on the use of digital technology in the Arts, and has spoken all over the world, most recently for Innovation Norway in Tromsø in January 2016.


www.marcusromer.com

Earlier Event: October 28
BECOMING ZLATAN
Later Event: October 28
HIROSHIMA MON AMOUR