Back to All Events

DEN SOMMEREN JEG FYLTE 15


Foto: Nasjonalbiblioteket

Foto: Nasjonalbiblioteket

For information in English, please scroll down.

«Den sommeren jeg fylte 15»
Kortfilm: Det var en gang et fiskevær
Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis m/festivalpass, men billett må hentes ut på Harstad Kino
Norsk teksting

Regissør Knut Andersen, vokst opp i Harstad, er tilstede på visningen.
«Den sommeren jeg fylte 15» (1976) er en filmatisering av Knut Faldbakkens roman «Insektsommer». Peter tilbringer skoleferien sin på landet. I løpet av disse ukene går han igjennom den vanskelige alderen når en gutt, som ennå ikke har blitt mann, slutter å være et barn. Det er en skildring av en ung gutts seksuelle oppvåkning, med en parallell ekteskapshistorie som handler om mannlig følelseskulde og kvinneundertrykking. Filmen kan sees i sammenheng med kvinnefrigjøringskampen som pågikk på 70-tallet, med tilhørende seksuell frigjøring og menns nye rolle i samfunnet.

Før spillefilmen viser vi den korte kunstfilmen «Det var en gang et fiskevær» laget av Knut Andersen og hans nå bortgåtte kone, Nicole Mace, i Nyksund i 1970.
Se også forestillingen «Brent jord» med møte med regissøren, visning av unike arkivklipp han filmet på 40-tallet og lunsjservering i Harstad Kulturhus, Lillesalen, lørdag 29. oktober, kl 12.30.

Regi: Knut Andersen. Norge, 1976. Medvirkende: Steffen Rothschild, Anne Lise Tangstad, Kaare Kroppan, Grethe Ryen, Carina Rude. Produsent: Teamfilm, Bilderettighetene: Nasjonalbiblioteket. Aldersgrense: 15 år

 

INFORMATION IN ENGLISH

Before the feature film, which is in Norwegisn and with no subitles, we show the short art film "There was once a fishing village" created by Northern Norwegian veteran director Knut Andersen and his now departed wife, Nicole Mace, in the northern Norwegian old fishing village Nyksund in 1970.

See also the show "Brent Jord" (Scourched Earth) by the same director, Knut Andersen, in Harstad Kulturhus, Lille Salen, Saturday 29 October, at 12.30.

Earlier Event: October 28
ELEMENT
Later Event: October 28
VIDEO ART ARCHIVE NORWAY