Back to All Events

STELLA POLARIS


«Stella Polaris»
Harstad Kino
Kr 90,- / Gratis med festivalpass

Knut Erik Jensen og filmviter Scott MacKenzie innleder filmen.

«Stella Polaris» (1993) av Knut Erik Jensen, viser på en poetisk måte kystkulturen i Finnmark gjennom et portrett av en kvinne med scener både fra hennes liv som voksen og fra barndommen under den andre verdenskrig. Kjærlighetshistorien mellom henne og barndomsvennen står sentralt i handlingen. Filmen handler også om hva bilder og film gjør med oss og vår erindring. Filmen i seg selv blitt en viktig del av vår identitet, ved å være et stort kunstverk og en av våre få filmatiseringer av Nord-Norge. Musikk ved Arne Nordheim.

Filmen mottok Filmkritikerprisen i 1993 av Norsk Filmkritikerlag. Anne Krigsvoll og Ketil Høegh spiller i filmen. Filmen er eksperimentell i sin uttrykksform.

Regi: Knut Erik Jensen. Norge, 1993. 86 min. Skuespillere: Anne Krigsvoll, Ketil Høegh, Eirin Hargaut, Vegard Jensen, Thom Bastholm. Aldersgrense 15 år.

Se trailer ved å trykke her.

 

INFORMATION IN ENGLISH

Venue: Harstad Kino
NOK 90,- / Free with festival pass

Watch trailer by clicking here.

The film will be presented by the director and film scholar Scott MacKenzie.

Northern Norwegian director Knut Erik Jensen's personal visual poem, an Elegy for a culture that no longer exists. Stella Polaris is a personal document in fiction form of a bygone era and culture in the northernmost part of Norway. At the same time described the current Finnmark in the scene from our own time. The story is narrated by a woman's eyes, both as children in the busy fishing village and as an adult in the present. She returns to the birthplace and remember how life was before the fishing village was closed. Love story between her and her childhood friend is central to the action. 'Stella Polaris' is in the form of associative told with an unconventional dramaturgy.     
 

Earlier Event: October 29
NEW SAMI VISIONS
Later Event: October 29
KNUT ÅSDAM FILM PROGRAMME