PROGRAM

Informasjon om gjester på festivalen vil bli sluppet fortløpende, se vår side kalt 'gjester'. Programmet vil bli klart i begynnesen av oktober. Workshops og paneldiskusjoner vil også slippes etterhvert. Ved å melde deg på for å motta vårt nyhetsbrev (se nederst på denne siden), kan du være sikker på å ikke gå glipp av noe.

 

FILMER OG BEVEGELIGE BILDER

Vi viser både narrativ film, og ‘bevegelige bilder’ (moving image), altså videokunst, eksperimentell film og tidsbaserte installasjoner og skulpturer.

  • De narrative filmene som vil vises vil i hovedsak være ny og eldre internasjonal 'kvalitetsfilm', altså engasjerende spillefilm, kortfilm og dokumentar av høy kunstnerisk kvalitet og som applerer til ettertanke, for voksne og unge. En del eldre populære filmer vil også vises. Alle filmene velges ut på grunnlag av deres kunstneriske og/eller samfunnsmessige betydning. Også nordnorsk film, og film fra resten av Arktis, vil vises.
  • De bevegelige bildene (videokunst, eksperimentell film og tidsbaserte installasjonene og skulpturene) vil bestå av både norske og internasjonale verk. De fleste vil vises i Harstad Kino, men noen vil også vises ute i bybildet i Harstad. Det vil være forskjellige kunstkuratorer som har ansvaret for forskjellige program innen denne delen av festivalen.

 

WORKSHOPS

Vi vil ha tre forskjellige workshops; en for voksne, en for ungdom og en for barn. Under er informasjon om workshop'ene. Om du har lyst til å vise din interesse for dem, og motta informasjon så snart påmeldingen er tilgjengelig, vennligst send en epost til info@amiff.no

  • Workshop for voksne vil bli ledet av den anerkjente workshop-lederen Ed Webb-Ingall, og vil innvitere til refleksjon over spesielt programmet innen bevegelige bilder på festivalen. Webb-Ingall har ledet lignende workshops på internasjonale filmfestivaler. Det blir et 3 dagers workshop, der medlemmene møtes i ca 2 timer hver dag fredag 28., lørdag 29. og søndag 30. for å diskutere, og reflektere over, utvalgte filmer i programmet, samt relevante aktuelle tema og problemstillinger innen bevegelige bilder. Personer interessert i bevegelige bilder, og aktører innen film og bevegelige bilder, for eksempel studenter, skribenter, kuratorer, kunstnere og filmskapere, er velkommen.
  • Workshop for ungdom blir et filmverksted på lørdag dagtid, ledet av filmveksthuset Tvibit fra Tromsø. Ungdommene lærer å lage film, og filmene som lages under verkstedet vises på søndag formiddag som del av festivalprogrammet.
  • Workshop for barn vil bli i regi av det populære tilbudet Doras Kunstkoffert.

 

PANELDISKUSJONER

Det er planlagt to paneldiskusjoner på spennende tema. Mere informasjon kommer etterhvert.

 

KINOMATISK

Du vil få muligheten å prøve det populære film- og matkonseptet 'KinOmatisk' som har vært et månedlig tilbud i Harstad i over to år nå. Et måltid fra landet som filmen er satt i, nytes rundt elegante restaurantbord i samme rom som filmen vises, og det er en bar i salen.  Filmene som vises er anerkjente kvalitetsfilmer, og det gis en innledning til filmen.