Back to All Events

Studentfilm på AMIFF 2019

“Soft Voices From Outer Space”, 04:45 min, 2019, av Ingeborg Augunset

“Soft Voices From Outer Space”, 04:45 min, 2019, av Ingeborg Augunset

Harstad Kino / sal 2

Kuratorer Ellen Vikström og Lise Ulvedahl Carlsen, studenter ved Nordland Kunst- og filmfagskole.

Nordland kunst- og filmfagskole og Kunstakademiet i Tromsø, presenterer, i samarbeid med AMIFF, et grensesprengende program med film- og videoverker som beveger seg i rommet mellom film og visuell kunst. Utdannelsen i bevegelige bilder på NKFS krysser film og billedkunst for å utvide og utfordre begge felt. Samtidig legger studiet vekt på å utforske metoder for kollektiv tenkning og praksis innenfor et felt som er i rivende utvikling, både teknologisk og innholdsmessig. Kunstakademiets samtidskunstprogram er del av et multidisiplinært fakultet for billedkunst, som består av kreativ skriving, musikk, drama og teater, og fordypning i kunst og kultur, hvilket åpner for samarbeid og utveksling mellom disiplinene. Derfor er samarbeidet med NKFS og Kunstakademiet i Tromsø spesielt interessant for AMIFF og noe vi søker å bygge videre på.

Etter programmet blir det samtale og diskusjon med skaperne av verkene om deres individuelle praksis.

Program:

HAMID.png

Hamid Waheed

“Papegøye”, 16:50 min, 2019

Various violent/violated characters appear and recede in the Middle-Eastern man.OLGA.png

Olga Krüssenberg

Allt de blå och röda och vita”, 02:53 min, 2018

När du tar ett foto, består det av olika pixlar. Zoomar du in, representerar varje pixel en färg.

Jag ville förstora pixlarna och ta dem ut i verkligheten igen, att gå tillbaka i händelseutvecklingen och placera de frysta pixlarna i stadiet innan bilden tas.

ANDREA.png

Andrea White Hveding

“Idiom” 2018

An imprecise exploration and projection of how the relation between thoughts, images and sounds can be experienced in ones, or my mind. A camera on the director, of and during another film-production.

LISE.png

Lise Ulvedahl Carlsen

“An Object For Desire”, 15:41 min, 2019

An object for desire talks about the normativism of how the society says a woman should be, how a lesbian should act and how her feelings should be about the penis versus the descriptivism of how she actually feels about those aspects.

EMELIE.png

Emelie Wingårdh

“ Det hade varit så mycket lättare om jag hatade dig”, 03:25 min, 2019

”Det hade varit så mycket lättare om jag hatade dig” handlar om förlust, eller att veta att man ska förlora någon innan det riktigt hänt än. alltså om att vara beredd och därför vilja minnas allt, och glömma allt, om vartannat. påståendet är inte sant - det hade inte alls varit lättare, det bara känns så när man måste släppa nån man precis hann bli kär i.

STIAN.png

Stian Bekkvik

“The Othering (Annet Komme)”, 13 min, 2019

En mann, en kvinne og en film prøver å finne måter å kommunisere med hverandre, da alle uttrykk de kjenner har mistet sine opprinnelige meninger. Eller en provokasjon for å oppnå publikums nødvendige mistillit til filmuttrykket. Eller forsøksvis et filmverk foldet inn mot seg selv ved likestilling av alle aktive elementer i dens varighet, som et speil speilet.

INGEBORG.png

Ingeborg Augunset

“Soft Voices From Outer Space”, 04:45 min, 2019

Et tinder hook-up byr på minst like mange problemstillinger og forvirringer om den ene partneren er utenomjordisk.

MARTINE.jpg

Martine Thon Bråthen

“DEFINITIVT KANSKJE”, 22:24 min, 2019

DEFINITIVT KANSKJE er en intuitiv dokumentarmontasje om hvordan man på forskjellige måter kan se, observere, tolke og forstå. Om det er verdensrommet, spekkhoggere eller hverandre. En honnør til det vi ikke vet, det vi ikke vet at vi ikke vet og til nysgjerrighet.

Earlier Event: October 17
Åpning av AMIFF 2019