Back to All Events

Yafei Qi filmprogram

Life tells lies (2017)

Life tells lies (2017)

Yafei Qi filmprogram

Lørdag 19. oktober, kl 16:00, Harstad Kino, sal 2

Kunstner i samtale med kurator i forbindelse med filmprogrammet.

Wearing the Fog (Iført tåken)
2-kanals video med lyd
Varighet: 13min 38 sekunder,
2016, Kina

Kort synopsis:

‘Wearing the Fog’ er en dobbelskjermvideo med en ikke-lineær fortellende struktur. Den sirkler rundt kulden i den industrielle verdenen og likegyldigheten i en familie. Videoen består av flere fortellinger som blir fortalt på en ikke-lineær måte.

Det er tragisk at mange barn sitter fast i den sterke innflytelsen fra foreldrene, og at det ikke er noe sted å gjemme seg for dem. I den lille kinesiske byen skjer alltid konfrontasjonene mellom to generasjoner og opprør av ungdom under en veldig fredelig overflate, selv om de er alvorlige nok til å skille en familie. Måten regissøren tilnærmet seg tematikken, var å plassere to kameraer i hjemmet sitt, gjennom gjeninnføring og registrering av motsetninger i familien, for å utforske virkningen av den høyhastige urbaniseringsutviklingen på enkeltpersoner. Regissøren blander følelsene sine overfor denne alvorlige virkeligheten og forståelsen for familielivet for å vise gapet mellom to generasjoner, fremmedgjøring mellom far og mor og sammenstøtet mellom individuell og sosial utvikling, som allt forsterkes og manifesteres gjennom bruken av dobbelskjerm.

Life tells lies (Livet forteller løgner)
Varighet: 11 minutter
2017 juli, Kina
Kort synopsis:

Performance og video, med et samspill mellom artisten og moren i løpet av flere timer.

Arbeidet fokuserer på kvinnens sosiale status og bølgen av feminisme som har dukket opp i det moderne Kina de siste årene. Den diskuterer konflikten mellom tradisjonelle ideer om femininitet og kvinnelighet, videreført fra generasjon til generasjon i Kina, og samtidens feminisme blant unge kvinner.

The 2nd half of the dream (Den andre halvdelen av drømmen)
Varighet: 4 minutter og 24 sekunder
2019 juni, Tyskland

Kort synopsis:

Sartre sa: "Eksistensialisme er en slags humanitarisme." Denne typen humanitære tanker har påvirket utviklingen av samtidskunst og den allmenne tanken om å tilpasse seg tidene. I dag lever vi i den sosiale media’s tidsalder med et flerkulturelt liv, der internett har erstattet folks tenkning og sosiale regler har erstattet folks valg. Det er viktigere enn noen gang å tenke på hvem vi er og hvordan vi gjør det. For innvandrere er disse problemene enda mer kompliserte.

Om kunstneren:

Yafei Qi portrett foto Kristian Skylstad.jpg

Født 1987 i Kina, bor og jobber i Berlin.

Yafei Qi er filmskaper og videokunstner. Yafeis verker undersøker sammenstøtene mellom kulturelle normer og tradisjonelle verdier og tankegangen i et globaliserende kinesisk samfunn.

Etter at Yafei tok sin BA i film- og videokunst ved China Academy of Fine Arts i 2011, utdannet hun seg til MFA ved Bergen Academy of Art and Design (KHIB) i 2016.

Hennes verk ‘Wearing the Fog’ fra 2016 var valgt ut av forskjellige internasjonale filmfestivaler og har vunnet — blant andre priser — “Beste eksperimentelle film” på “The Broadway Film Festival” i Brooklyn, NY. I 2017 Honourable Mentioned på FIRST International Film Festival. I 2016 fikk hennes performancer “Life Tells Lies” og “I wonder Why”, samt de resulterende videoverkene, internasjonal anerkjennelse. Siden den gang har Yafei hatt museumsutstillinger i Bergen, Shenzhen og Beijing.

Earlier Event: October 19
Johanna Billing filmprogram
Later Event: October 19
Jon Eirik Kopperud filmprogram