Back to All Events

Åpning av AMIFF 2019

A White, White Day (Island, 2019)

A White, White Day (Island, 2019)

Åpning av AMIFF 2019

Torsdag 17. oktober, kl 19:00, Harstad Kino, sal 1.

Årets åpningsfilm, islandske A White, White Day, er en kraftfull fortelling om menneskets natur, som balanserer humor og overnaturlige virkemidler på en elegant måte. Før filmen blir det premiere på årets bestillingsverk, Valuta, en kunstfilm av Jon Eirik Kopperud, filmet i Harstad og Oslo.

Om A White, White Day

Ingimundur er en permittert politimann og bor på et lite sted på Island. Han bruker dagene til å passe på barnebarnet Salka og bygge et hus for datterens familie. Når han finner noen gamle fotografier begynner han å mistenke at en annen mann har hatt en affære med kona som døde to år tidligere i en bilulykke. Mistanken blir til en besettelse, og i forsøket på å forstå hva som skjedde blir Ingimundur en fare for seg selv og sine nærmeste.

Ved hjelp av både ramsalt humor og overnaturlige virkemidler maner Hlynur Pálmason fram nok en historie som rører ved dypt menneskelige impulser; en fortelling om voksende galskap i en setting som forsterkes av den nærmest utenomjordisk vakre islandske naturen.

A White, White Day ble vist på La Semaine de la Critique under Cannes-festivalen 2019. Filmen er nominert til Nordisk Råds filmpris. Pálmasons tidligere film Vinterbrødre ble nominert til Nordisk Råds filmpris i 2017.

Regi: Hlynur Pálmason, Island (2019). Skuespillere: Ingvar Sigurdsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason. Islandsk tale, engelsk tekst.

Om Valuta

Filmen Valuta utspiller seg i et parkeringshus og et hotellrom. Tre uidentifiserte kropper fremføres, mens de fremfører utdrag fra boken Dialoger om Metafysikk og Religion fra 1688 av den franske filosofen Nicolas Malebranche.

Opptakene til filmen er gjort i Oslo og Harstad i løpet av sommeren og høsten 2019. Den presenteres for første gang under AMIFF.

Kunstner: Jon Eirik Kopperud. Norge, 2019. Format: 16mm og 4k video overført til DCP. Lengde: 35 min.

“Valuta” av Jon Eirik Kopperud. Norge, 2019.

“Valuta” av Jon Eirik Kopperud. Norge, 2019.