Nytt medlem i AMIFF-teamet

Vi ønsker Helene Eggen velkommen i AMIFF-staben. Eggen vil assistere festivalsjef Helene Hokland i produksjon og programmering av festivalen. Som filmviter, med spesiell interesse, og kunnskap om, kryssningspunktet mellom film og visuell kunst, som filmskaper og som student innen kulturledelse, er Eggen perfekt i rollen. I tillegg bor hun jo bare to timer kjøring fra Harstad; i Narvik.

Eggen har master i medievitenskap med fordypning i filmvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun skrev masteroppgaven "Tsai Ming-liangs ansikter - Auteuren, kunstfilmskaperen og multikunstneren" som plasserer taiwanske Tsai i en bredere kunst- og filmhistorisk kontekst som multikunstner, med kontinuitet og intertekstualitet på tvers av, ikke bare hans filmografi, men hele hans kunstneriske virke, og argumenterer for at filmene er nyskapende for film og kunst, ved å utforske, utfordre og forene filmsjangre og kunstformer. Eggen holdt innlegg om Tsais på filmseminaret "Game of Screens. Cinefili vs. telefili" i 2014 arrangert av Norsk filmklubbforbund på Filmens Hus. Jobber for tiden med ulike filmprosjekter i dokumentar- og kortfilmsjangeren, og tar studier i Kultur og ledelse ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

Se mer om Helene's filmprosjekter her: http://www.vidok.no/

Helene Hokland