SCOTT MACKENZIE

Den Kanadiske akademikeren, og spesialist på blant annet Arktisk film, Scott MacKenzie, vil være gjest på AMIFF 2016. Han underviser i Film and Media på Queen's University (Kanada). På AMIFF vil han presentere noen av filmene som vi viser som er fra Arktis, og han vil delta på de to paneldiskusjonene som vil skje på festivalen.

 

OM SCOTT MACKENZIE

Scott MacKenzie underviser Film and Media at Queen's University (Canada). Hans arbeid på området Arktisk film og media inkluderer Films on Ice: Cinemas of the Arctic (.Co-ed m/Anna Westerstahl Stenport, Traditions in World Cinema series, Edinburgh UP, 2015), Arctic Environmental Modernities: From the Age of Polar Exploration to the Era of the Anthropocene (co-ed. w/ Lill-Ann Korber og Anna Westerstahl Stenport, Palgrave Studies in World Environmental History series, Palgrave, 2016) og Arctic Cinemas and the Documentary Ethos (co-ed. w/ Lilya Kaganovsky and Anna Westerstahl Stenport, Indiana UP, forthcoming)),  Han har også co-kuratert visninger av arktiske film program med Anna Stenport i Nord-Amerika og Europa.

Les mer om Scott MacKenzie her.

GjestHelene Hokland